Evenimentul Zilei > Social > Vacanța în Grecia.  Coronavirus – combinaţie explozivă de factori la Salonic 
Vacanța în Grecia.  Coronavirus – combinaţie explozivă de factori la Salonic 

Vacanța în Grecia.  Coronavirus – combinaţie explozivă de factori la Salonic 

Sunt 24 de pacienţi internaţi în spitalele din Salonic cu Covid-19. E o creştere semnificativă a numărului în luna iulie, iar printre cei spitalizaţi se află şi turişti balcanici. Iată ce scrie Ethnos!

„Relaxarea măsurilor de protecție individuală de către cetățeni și afluxul masiv de turiști balcanici au constituit un amestec exploziv pentru nordul Greciei și mai ales pentru Salonic, rezultatul fiind o creștere semnificativă a cazurilor de pacienți cu COVID-19 internați în luna iulie.

În acest moment, în cele două spitale de referinţă pentru coronavirus din Salonic sunt internaţi 24 de bolnavi cu Covid-19, dintre aceştia, din fericire, doar 2 sunt internaţi la terapie intensivă. Creşterea este semnificativă având în vedere că la sfârşitul lunii iunie în cele două spitale de referinţă pentru coronavirus din Salonic nu erau internate mai mult de 3-4 persoane.

Trebuie menţionat că o parte importantă dintre cei internaţi sunt turişti balcanici. „Este un fapt că odată cu intrarea turiştilor din Balcani a crescut semnificativ propagarea bolii şi numărul celor internaţi. Asta o putem spune cu certitudine. Am avut şi avem în spitalul nostru pacienţi internaţi din diverse ţări balcanice. Ba chiar în primele zile din iulie majoritatea celor internaţi erau din Balcani, acum însă a crescut şi numărul grecilor. Au fost întreprinse mai multe acţiuni şi cred că spitalul nostru va face faţă, chiar dacă numărul cazurilor va creşte. Este însă o realitate că volumul de muncă în spitalul nostru a crescut în cursul lunii iulie”, a declarat preşedintele salariţilor din Spitalul Universitar Salonic, Haralambos Koroxenos.

„Turiştii din Balcani au crescut încărcătura virală” 

Faptul că turiștii din Balcani au generat o creştere a încărcăturii virale la Salonic și în alte zone din nordul Greciei, este confirmat şi de profesorul de Boli Infecțioase de la Spitalul Papanikolaou, Ioannis Kioumis. 

„Nu este dovedit că turiștii din Balcani au adus virusul, însă, mulți au trecut granițele având virusul, iar unii nu au fost depistați. Este un fapt că balcanicii au crescut într-o oarecare măsură încărcătura virală în țara noastră, dar nu este un fapt absolut că acești oameni sunt responsabili pentru situația actuală. Cea mai mare parte a responsabilității revine relaxării măsurilor de protecție individuală, așa cum se întâmplă în întreaga lume. Ne așteptăm la o creștere a sarcinii pentru spitalul nostru”, subliniază Ioannis Kioumis”, notează publicația elenă Ethnos.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: