Evenimentul Zilei > Social > Vacanța în Egipt, un plus pentru sănătate. Ce beneficii au călătoriile la faimoasele piramide
Vacanța în Egipt, un plus pentru sănătate. Ce beneficii au călătoriile la faimoasele piramide

Vacanța în Egipt, un plus pentru sănătate. Ce beneficii au călătoriile la faimoasele piramide

Egiptul este cea mai căutată țară în 2021. Pe lângă piramidele spectaculoase și cunoscutele morminte ale faraonilor, țara are ieșire la Marea Roșie. Vizita pe litoralul din Egipt are o serie de beneficii asupra sănătății.

Resorturile fascinante din Egipt au ieșire la Marea Roșie. Aceasta nu și-a căpătat denumirea de la culoarea apei. O ipoteză susține că este vorba despre prezența sezonieră a unei cianobacterii de culoare roșie. Popoarelor asiatice din Antichitate au denumit punctele cardinale în funcție de culori (Marea Neagră – Marea Nordului; Marea Roșie – Marea Sudului).

Apa este foarte caldă

Marea Roșie este caracterizată printr-o temperatură ridicată, cuprinsă între 21 și 25 de grade Celsius, pe tot parcursul anului. Aici nu se află râuri pentru a umple marea cu apă dulce, iar salinitatea este de 41 la mie.

Sănătatea ta se îmbunătățește după vizita în colțul de rai

Relaxarea în Marea Roșie sau sporturile nautice ameliorarea simptomelor anumitor afecțiuni dermatologice, precum psoriazisul sau acneea. Aceasta are mai multe beneficii :hidratează pielea și îmbunătățeste circulația. Durerile articulare sau artrita pot fi reduse datorită salinității ridicate și a nămolului minune care se găsește în această țară. Aerosolii din locație ajută la afecțiunile pulmonare .

Ce parte a Egiptului merită văzută?

Egiptul este o stațiune foarte sigură, în ciuda zvonurile despre trafic de persoane și atacuri teroriste. Turiștii sunt cazați în resorturi în Hurghada, Sharm El-Sheikh și Marsa Alam. Majoritatea pachetelor pe care o agenție de turism le oferă sunt de 500 euro de persoane, iar acestea includ cazare, bilet de avion( cursă charter), regim all inclusive, transport de la aeroport.

Ce nu e bine faci în Egipt?

Femeile trebuie fie atente la vestimentație când călătoresc în Egipt, fiind o țară musulmană. Există o mulțime de excursii pe care le poți cumpăra din resort în care ești însoțit de un ghid local. Nu este periculos ieși fără un localnic din resort, dar este indicat ai o garanție.

Un alt sfat pe care specialiștii l-au dat este renunțarea la lama de ras înainte faci o baie în Marea Roșie. Pielea se irită îngrozitor din cauza salinității. Băile turcești, sauna, jacuzzi, masajul sunt servicii pe care hotelierii egipteni le pun la dispoziția clienților și cu care țara se mândrește. În Marea Roșie cea mai căutată atracție turistică este insula Orange Bay unde poți face snorkeling și poți vedea delfinii în habitatul lor natural.