Vacanță de Paște neobișnuită. Ce se întâmplă cu restul zilelor din 2023

Vacanță de Paște neobișnuită. Ce se întâmplă cu restul zilelor din 2023 Sursa foto: EVZ

Pentru toți credincioșii români urmează una dintre cele mai așteptate perioade din an, cea a Sărbătorilor Pascale. Atât angajații, cât și elevii, vor avea parte de câteva zile libere, perioadă în care își pot organiza o scurtă vacanță.

Perioada Sărbătorilor Pascale se aproprie, iar românii deja își plănuiesc minivacanțe alături de familie pentru zilele libere. Cei care vor avea cea mai lungă vacanță sunt elevii, 10 zile libere. Ultima zi de cursuri în cazul acestora este vineri, 7 aprilie. Ei se vor mai întoarce la școală abia miercuri, 19 aprilie. În ceea ce privește angajații, ei vor beneficia de patru zile libere, 14-17 aprilie. Prima lor zi de muncă va fi marți, 18 aprilie.

Mulți dintre români aleg ca în această perioadă să meargă în diferite destinații turistice. Pentru că vor avea patru zile libere ei își pot organiza o minivacanță alături de familie. Cei mai mulți aleg să meargă la munte, unde există pensiuni sau hoteluri care vor organiza mese festive pentru sărbătoarea de Paște.

Totuși, în cazul celor care vor să petreacă Sărbătorile Pascale pe litoral, există destul de multe variante. Una dintre acestea este chiar hotelul lui Gică Hagi. Toate camerele care au vedere la Marea Neagră au fost deja închiriate. Un sejur de patru zile la hotelul Iaki pornește de la suma de 2.900 de lei pentru o persoană și poate ajunge până la 6.760 de lei pentru un apartament de lux.

Ne puteți urmări și pe Google News

Câte zile libere vor avea românii în 2023

În Codul Muncii se precizează că românii beneficiază, în acest moment, de 15 zile libere. Toate acestea sunt considerate sărbători legale. Calendarul cu zilele libere legale arată astfel:

  1. 1 și 2 Ianuarie;
  2. 24 Ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române);
  3. Vinerea Mare - vinerea care este înaintea Paștelui);
  4. Prima și a doua zi de Paște;
  5. 1 Mai - Ziua Muncii;
  6. 1 Iunie - Ziua Copilului;
  7. Primele două zile de Rusalii;
  8. 15 August - Adormirea Maicii Domnului;
  9.  30 noiembrie - Sfântul Andrei;
  10. 1 Decembrie - Ziua Națională a României;
  11. Primele două zile de Crăciun.

Este important de precizat că pe lângă aceste 15 zile libere, românii ar putea să aibă încă două în plus în 2024. Este vorba de zilele de 6 și 7 ianuarie, în care sunt sărbătorite Boboteaza și Sfântul Ioan. Un proiect de lege privind declararea celor două ca fiind libere a fost adoptat de Camera Deputaților, la jumătatea lunii februarie a acestui an.