Evenimentul Zilei > Justitie > Va fi război în România! Clanurile de interlopi, în alertă. Semnale clare la nivel înalt
Va fi război în România! Clanurile de interlopi, în alertă. Semnale clare la nivel înalt

Va fi război în România! Clanurile de interlopi, în alertă. Semnale clare la nivel înalt

Anunţ crunt pentru clanurile de interlopi care comit infracţiuni în România: ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat joi că România va ajunge la un moment dat o ţară fără interlopi şi trafic de persoane.

Predoiu a spus că în opinia lui, acest obiectiv poate fi atins doar prin cooperarea instituţiilor interne şi internaţionale cu atribuţii.

„S-a terminat. Ceea ce a început de câteva luni de zile va continua până la stârpirea completă a acestui fenomen.

Ştiu că pare iluzoriu, dar, da, eu cred că la un moment dat România va fi o ţară liberă de interlopi, o ţară liberă de trafic de persoane, o ţară liberă de trafic de minori, de abuzuri sexuale şi de toate aceste grozăvii.

(…) Am lucrat în ultimele luni şi voi lucra în continuare, împreună colegii de la Ministerul Public, de la Ministerul de Interne, colegi din străinătate – avem alături de noi Ambasada SUA, care aduce expertiză în acest domeniu, avem colegii din Uniunea Europeană.

Toată lumea vrea să ajute România să scape de acest flagel şi să se ajute pe ei, pentru că e vorba de un flagel global, de un flagel care face victime peste tot”, a declarat Predoiu la Realitatea Plus.

De asemenea, el a subliniat că este inadmisibil acest secol, după intrarea în UE, să mai fie toleraţi astfel de indivizi care dezvoltă clanurile interlope.

„Deja sunt lucruri în mişcare. (…) Se va intra cu buldozerul, cu lama, până la rasul solului.

În câţiva ani în România nu trebuie să mai vorbim de copii care sunt abuzaţi, de femei care sunt abuzate, de sclavi.

Avem tot aparatul. Trebuie însă, ceea ce nu s-a făcut până mai acum vreun an, în loc să oprim şi să punem acest aparat în debara, în garaj, trebuie să-i dăm drumul să funcţioneze”, a spus ministrul Justiţiei.

Astfel, Predoiu a arătat că este convins că problemele se pot rezolva rapid, prin intermediul instituţiilor interne cu atribuţii în domeniu.

De asemenea, acesta a subliniat clar că pentru atingerea obiectivelor menţionate se bazează inclusiv pe cooperarea judiciară internaţională.

Altfel, Cătălin Predoiu a mai declarat joi că Guvernul şi ministerul pe care îl conduce păstrează obiectivul de desfiinţare a Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

Totuşi, acesta a punctat că în acest moment nu există şanse pentru materializarea unui asemenea demers.

sursa: Agerpres

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: