Evenimentul Zilei > Social > Va fi mai bine! Guvernul a dat OUG! Decizia vizează milioane de români
Va fi mai bine! Guvernul a dat OUG! Decizia vizează milioane de români

Va fi mai bine! Guvernul a dat OUG! Decizia vizează milioane de români

Mai sunt şi veşti bune în plină epidemie de Coronavirus: Guvernul a adoptat în ședința de joi, 26 martie, o Ordonanță de urgență prin care voucherele de vacanță emise în anul 2019 au fost prelungite până la data de 31 mai 2021.

„Am luat această măsură pentru a rezolva o situație cauzată de criza coronavirusului din țara noastră. Am decis să prelungim valabilitatea voucherelor de vacanță până anul viitor, în luna mai. Am încredere că atunci când va trece această criză vom reveni la o viață normală și vom susține repornirea motoarelor turismului intern. Până atunci vă îndemn în continuare să respectați indicațiile autorităților, să aveți grijă de voi și de cei dragi, și, de ce nu, să călătoriți virtual în toate colțurile României și ale lumii”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Voucherele sunt acordate personalului din sectorul privat, dar celui din sectorul public pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern.

În contextul decretării stării de urgență pe teritoriul României, beneficiarii voucherelor de vacanță se află în imposibilitatea folosirii acestora, fapt pentru care prelungirea valabilității voucherelor de vacanță este un demers ce vine în sprijinul industriei turismului, cât și a turiștilor.

Mai departe, persoanele care au beneficiat de vouchere emise în perioada martie 2019-decembrie 2019, indiferent de suport, le pot folosi ulterior încheierii situației epidemiologice actuale și a efectelor ei, până pe data de 31 mai 2021.

Emiterea voucherelor de vacanță pentru 2020 se va face exclusiv pe suport electronic, pentru a diminua riscurile asupra sănătății beneficiarilor, dar și ca urmare a solicitărilor unităților emitente.