Astăzi în vârstă de 66 de ani, fostul premier al României a vrut să-şi pună capăt zilelor în iunie 2012, când s-a împuşcat în gât cu un pistol. În ziua respectivă, Năstase fusese condamnat definitiv, la doi ani de închisoare în dosarul “Trofeul calităţii”.

Nu a reușit să-și ducă la îndeplinire planul sinucigaș, dar momentul l-a marcat pe viaţă. Vreme de 3 ani, fostul premier nu a discutat despre scena de atunci – ulterior, a scris câteva rânduri pe blogul personal. "Au trecut trei ani. Cenuşii, cum este şi ziua de astăzi. Privesc în urmă şi încerc să înţeleg mâna destinului, care a hotărât altceva decât hotărâsem eu", scria Adrian Năstase blogul personal, în 2015.

Năstase a participat recent la Gala Fundaţiei „România 2000” şi a ziarului „Ultima ora” – ediţia a XV-a care a fost dedicată memoriei reputatului jurnalist, scriitor şi editorialist, Prof.Univ.Dr.Ion Marin, fost director al cotidianului şi Fundaţiei, fost decan al Facultăţii de Jurnalism – Univ. „Hyperion”.

Adrian Năstase a fost admirat de mai toată lumea, însă unii mai cârcotași nu s-au putut abține să nu comenteze semnele de pe gâtul fostului politician și dramaticul episod din 2012. SURSA foto si info: stirilekanald.ro