Bode a cerut sprijinul sindicaliștilor din CFR pentru a-și duce la îndeplinire proiectele.

La sediul Ministerului Transporturilor a avut loc, marți, o întâlnire de lucru cu reprezentanții federațiilor sindicale din domeniul feroviar, inițiată de către ministrul Lucian Bode în cadrul dialogului cu partenerii sociali. La ședință au participat, alături de liderii sindicali, reprezentanții managementului CFR Infrastructură, CFR Călători, CFR Marfă, Autoritatea pentru Reformă Feroviară și ai direcției de specialitate.

”Ministrul Lucian Bode a subliniat necesitatea consultării reprezentanților salariaților în cadrul procesului decizional și consolidarea dialogului dintre administrație și sindicate în vederea identificării soluțiilor optime la problemele care există în sistemul feroviar”, informează ministerul.

”Știu că este nevoie de bani pentru investiții, știu că este nevoie de bani pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă, știu că angajații pe care îi reprezentați nu sunt apreciați la adevărata lor valoare din punct de vedere salarial. Vă spun cu certitudine că sunt partenerul vostru, în măsura cadrului legal ce îmi este conferit, și vreau să veniți și voi cu soluții, la problemele cu care vă confruntați. Bune, rele, le analizăm și găsim variantele optime pentru problemele ridicate”, li s-ar fi adresat Lucian Bode celor prezenți.

Ministrul Transporturilor a vorbit despre instabilitatea la nivelul managementului din companii. ”Ce pot să vă asigur este că de acum încolo alegerea managerilor se va face pe criterii de competență și pe adevăratele principii ale guvernanței corporative.

Fiecare manager de companie trebuie să știe că de acum încolo nu mai cere bani de la buget, doar pentru a da bine la cifre și a se lauda, în fața tuturor, inclusiv a voastră a sindicatelor, că au bani. Nu!!! Trebuie să-i și cheltuie în interesul companiei și să aibă execuție bugetară integrală pe ei”, a subliniat ministrul Lucian Bode.

Și apoi, la fel ca și predecesorul său, ministrul PSD, Răzvan Ciuc,  Lucian Bode s-a lăudat că ”sunt bani pentru proiecte, sunt bani pentru dezvoltare, doar că este necesar să fie și cheltuiți”. Iar meseria de ceferist trebuie să redevină una respectată, cum era pe vremuri.

”În ceea ce privește Statutul personalului feroviar, vreau să vă redăm respectul ce vi se cuvine.  Știu că prestați un serviciu public în folosul cetățenilor și de aceea vă rog să îi respectați și să vă faceți datoria așa cum știți voi mai bine, indiferent de problemele existente în sistemul feroviar” a spus ministrul Lucian Bode.