Evenimentul Zilei > International > VESTEA care ZGUDUIE Europa! URMĂTOAREA ȚINTĂ a lui Berlusconi a fost DEZVĂLUITĂ. Fostul premier este PROPULSAT în liste
VESTEA care ZGUDUIE Europa! URMĂTOAREA ȚINTĂ a lui Berlusconi a fost DEZVĂLUITĂ. Fostul premier este PROPULSAT în liste

VESTEA care ZGUDUIE Europa! URMĂTOAREA ȚINTĂ a lui Berlusconi a fost DEZVĂLUITĂ. Fostul premier este PROPULSAT în liste

Fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi, va candida anul viitor în alegerile pentru Parlamentul European, a declarat preşedintele legislativului UE, Antonio Tajani, într-un interviu publicat sâmbătă în La Stampa.

Lui Berlusconi, în prezent în vârstă de 81 de ani, i-a fost interzis până de curând să deţină funcţii publice din cauza condamnării sale pentru fraudă fiscală, condamnare pe care el a ispăşit-o. Interdicţia a fost ridicată în luna mai a acestui an.

„I-am cerut să candideze în alegerile europene. Cred că e bine ca el să fie cap de listă (a partidului)”, a spus Antonio Tajani pentru cotidianul italian.

Întrebat cu privire la răspunsul lui Berlusconi, Tajani a declarat: „Cred că el intenţionează să candideze. Cred că i-a făcut mare plăcere (cererea)”.

Berlusconi a candidat în alegerile pentru Parlamentul European în 1994, 1999, 2004 şi 2009, însă aproape de fiecare dată a renunţat la dreptul său de a ocupa un loc în Parlamentul European, cedându-l unui coleg de partid.

Berlusconi a fost membru al legislaturii europene din 1999 până în 2001. Înainte de alegerile din anul acesta din Italia, se vehicula numele fostului premier pentru noua conducere a Executivului italian, dar ipoteza a fost infirmată. Totuși, fostul patron al AC Milan rămâne un personaj important al politicii din peninsulă.

Tajani a fost numit recent vicepreşedinte al parlamentarilor partidului de centru-dreapta Forza al lui Berlusconi şi, potrivit La Stampa, are trasată sarcina de a revigora partidul care a scăzut în sondaje.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: