Evenimentul Zilei > Actualitate > URMĂRIRE prin pădure după un grup de irakieni
URMĂRIRE prin pădure după un grup de irakieni

URMĂRIRE prin pădure după un grup de irakieni

Operațiune plină de adrenalină, noaptea trecută, pentru polițiștii de frontieră din Timișoara. Scoaterea din țară, ilegal, a unui grup de migranți irakieni, a fost oprită după o acțiune ca-n filme.

 Mai multe grupuri de irakieni, solicitanți de azil, au plecat cu taxiurile din Timișoara spre pădurea de la marginea localității Pișchia. Aici, pe un drum dosit, ei erau așteptați de un TIR înmatriculat în Turcia. Migranții plătiseră ca să fie transportați până în Germania. După ce s-au îmbarcat, șoferul a plecat spre Arad, pe drumuri adiacente autostrăzii, urmat de alte mașini care aduceau migranți care au ratat îmbarcarea inițială.

Pe de altă parte, patru irakieni, doi bărbați, o femeie și un adolescent de 15 ani, au rămas în pădure la Pișchia. Aceștia au plecat pe jos înapoi spre Timișoara, iar odată ajunși în sat au făcut autostopul. Au fost săltați de polițiști în prima benzinărie unde au oprit.

Între timp, operațiunea a continuat cu oprirea TIR-ului turcesc, după ce șoferul a sunat la 112, mințind că ar fi auzit zgomiote bizare în remorcă. Înăuntru au fost descoperiți 12 migranți.

”Polițiști de frontieră din cadrul ITPF Timişoara au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în cadrul căreia au monitorizat un grup format din 12 persoane care, în localitatea Pişchia, a fost îmbarcat în compartimentul marfa al unui automarfar înmatriculat în Turcia. După ce mijlocul de transport s-a pus în mişcare spre municipiul Arad, polițiștii de frontieră au intervenit, au oprit camionul și l-au condus la sediul ITPF Timișoara. Astfel, în urma controlului specific, în interiorul compartimentului de marfă au fost descoperiţi ascunşi, printre încărcătura mijlocului de transport, 12 de cetăţeni străini. Automarfarul era condus de un cetățean turc V. S., în vârstă de 47 ani și transporta conform documentelor de însoțire materiale de construcții, pe ruta Turcia – Germania, tranzit Romania. În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii  de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni irakieni și sirieni, toți bărbați, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani, toţi fiind solicitanți de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei, unde doreau sa-şi găsească locuri de muncă”, tran smite Nicola Petre, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Timișoara.

În prezent, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţeni străini, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Vom reveni cu amănunte.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: