Evenimentul Zilei > International > Urgență în Marea Britanie. Brexit-ul îi lasă pe deputați fără vacanță
Urgență în Marea Britanie. Brexit-ul îi lasă pe deputați fără vacanță

Urgență în Marea Britanie. Brexit-ul îi lasă pe deputați fără vacanță

Guvernul britanic a decis joi să-i priveze pe deputați de vacanța din februarie pentru a permite adoptarea legislației necesare punerii în practică în timp a Brexit-ului.

"Suntem hotărâți să avem totul în vigoare pentru a putea părăsi UE pe 29 martie anul acesta", a declarat purtătorul de cuvânt al premierului conservator Theresa May, citat de AFP. "Faptul că pauza (parlamentară) nu va avea loc și că deputații se vor prezenta arată că luăm toate măsurile disponibile pentru a ne asigura că 29 martie va fi data ieșirii noastre din UE".

Pe lângă suprimarea acestor vacanțe  parlamentare, programate în perioada 15-24 februarie, Downing Street intenționează, de asemenea, să extindă sesiunile de dezbateri în Parlament.

Trebuie să fie adoptate încă șapte legi, inclusiv textele privind comerțul, agricultura și imigrația, iar dezbaterile nu au început pentru unele.

"Cred că alegătorii noștri așteaptă. Camera Comunelor trebuie să continue să facă progrese în acest moment important", a declarat joi ministrul însărcinat pentru relații cu Parlamentul, Andrea Leadsom.

Ea a dat asigurări  spunând că toată legislația necesară ar putea fi adoptată în mai puțin de două luni.

"Suntem sub presiune, dar avem o foarte bună cunoaștere a situației și intenționăm să facem ceea ce trebuie până pe 29 martie", a spus Leadsom.

Deputații britanici au respins masiv acordul de divorț al Theresei May cu UE, la jumătatea lunii ianuarie.

Confruntată cu ostilitatea parlamentarilor, fie pro sau anti Brexit, premierul a declarat marți că vrea să redeschidă negocierile asupra textului pentru a obține concesii, mai ales în ceea ce privește chestiunea frontierei irlandeze. Dar Uniunea Europeană a trimis până acum un refuz ferm: nu se renegociază nimic.

 

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.