Evenimentul Zilei > International > TRAGEDIE! 14 oameni AU MURIT până acum în fața NATURII DEZLĂNȚUITE, iar URGIA continuă
TRAGEDIE! 14 oameni AU MURIT până acum în fața NATURII DEZLĂNȚUITE, iar URGIA continuă

TRAGEDIE! 14 oameni AU MURIT până acum în fața NATURII DEZLĂNȚUITE, iar URGIA continuă

Uraganul Florence a făcut prăpăd în Carolina de Nord și carolina de Sud, aducând precipitații record și inundații masive. Urgia a provocat până acum moartea a cel puțin 14 persoane, dar autoritățile sunt îngrijorate că numărul deceselor va crește, potrivit The New York Times.

Centrul Național pentru Uragane a anunțat duminică dimineață că intensitatea furtunii Florence până la nivelul unei depresiuni tropicale, cu toate că în unele zone dn carolina de Nord se înregistrează, în continuare cantități foarte mari de precipitații, care dau serioase bătăi de cap localinicilor și autorităților. 

Sute de mii de clădiri din cele două regiuni grav afectate de urgana au rămas fără alimentare cu energie electrică sau cu apă. Companiile de utilitți estimează că poate dura săptămâni până când rețeaua să fie refăcută în întregime.

Președintele Donald Trump a emis „stare de calamitate” în Carolina de Nord și a anunțat că va aloca fonduri pentru locuitprii din zonele afectate.