Nelu Florian Gavrilă a fost pus în libertate, miercuri, după ce reprezentanţii penitenciarului au primit de la Judecătoria Găeşti documentele care atestă decizia instanţei de eliberare condiţionată, a declarat corespondentului Mediafax purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Găeşti, agentul şef principal Florin Ispas.

  • Judecătoria Găeşti a admis, în 13 februarie, propunerea de eliberare condiţionată formulată de Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Găeşti, potrivit mediafax.ro
  • Sentinţa nu a fost contestată, astfel încât, după ce a rămas definitivă, a fost comunicată penitenciarului care a procedat la punerea acesteia în aplicare, a precizat Florin Ispas.

În februarie anul trecut, aceeaşi instanţă a respins cererea de eliberare condiţionată a lui Gavrilă, iar Tribunalul Dâmboviţa a menţinut decizia.

Condamnarea

Nelu Florian Gavrilă, condamnat la închisoare pe viaţă în anul 1995 pentru uciderea lui Ioan Luchian Mihalea, a fost apărat în acest dosar de un avocat din oficiu.

Tot în februarie 2014, complicele lui Gavrilă la asasinarea lui Ioan Luchian Mihalea, Ionel Păun, deţinut în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, a depus şi el o cerere de liberare, care a fost respinsă din cauza comportamentului agresiv în detenţie.

Ioan Luchian Mihalea – compozitor, interpret şi fondator al grupurilor Song şi Minisong – a fost ucis la vârsta de 42 de ani, în 1993. Cei doi criminali, Nelu Lucian Gavrilă şi Ionel Păun, care voiau să-l jefuiască, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.