Evenimentul Zilei > Justitie > Unul din cei temuți interlopi din Timișoara, trimis în judecată. A ucis cu sânge rece o femeie
Unul din cei temuți interlopi din Timișoara, trimis în judecată. A ucis cu sânge rece o femeie

Unul din cei temuți interlopi din Timișoara, trimis în judecată. A ucis cu sânge rece o femeie

Liderul interlop Lucian Boncu a fost trimis în judecată de procurori într-un nou dosar penal în care e acuzat că a omorât o femeie.

Cazul se află deja în camera preliminară. Este vorba de un accident pe care Boncu l-a comis în urmă cu un an. Tragedia s-a produs pe strada Muncitorilor, în dreptul imobilului cu numărul 51, din Giroc. Conform anchetei polițiștilor, Lucian Boncu, aflat la volanul mașinii, a dat cu spatele și a lovit în plin o femeie în vârstă de 73 de ani care se deplasa pe trotuar.

În urma căzăturii, femeia a decedat, ulterior, la spital. Interlopul a fost dus la spital pentru a i se recolta probe de sânge, iar în urma analizelor s-a constatat că în momentul producerii accidentului era drogat cu cocaină. Câteva luni mai târziu, anchetatorii au reușit să dovedească faptul că acesta se ocupoa și cu trafic de cocaină, fiind deschis un dosar penal în acest sens.

Boncu și alți 33 de indivizi mai sunt cercetați de DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal şi șantaj.

Potrivit anchetatorilor, Boncu a constituit în Timișoara un „grup infracţional organizat, care în mod coordonat, prin săvârşirea de fapte cu violenţă, a acţionat pentru protejarea intereselor patrimoniale şi nepatrimoniale ale membrilor, precum şi a intereselor diferitor persoane din anturajul acestora, care solicitau intervenţia membrilor grupării pentru rezolvarea pe cale ilicită a unor diferende de natură patrimonială, pentru recuperări de bunuri și valori, pentru reatragerea unor plângeri penale etc.

Membrii grupului au acţionat constant cu violenţă pentru câştigarea şi menţinerea sferei de influenţă, cât şi pentru a induce în opinia publică ideea că sunt un grup solidar, care acţionează ferm pentru protejarea propriilor interese.”