Editura Evenimentul si Capital

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” în TOP 500, Medical Sciences, deschide anul universitar

Autor: | | 0 Comentarii | 5197 Vizualizari

În anul Centenarului Marii Uniri a României, cea de-a 154-a generaţie de studenţi a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti , care va purta simbolic, pe tot parcursul anilor de studii, numele marelui savant român „Daniel Danielopolu” va deschide anul universitar 2018-2019. Cei peste 1.500 de boboci, împreună cu alţi aproximativ 9.500 de studenţi ai Universităţii şi cadrele didactice ale acesteia vor face să răsune încă o dată Gaudeamus Igitur în Amfiteatrul Facultății de Medicină -„George Emil Palade”.

Aflată în TOP 500 Shanghai în 2018, pe domeniul ”Medical Sciences” şi fiind cotată între pozițiile 401-500, în funcție de diferitele criterii de evaluare pe care acest top le ia în considerare , Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” rămâne una dintre cele mai titrate instituţii academice din România, poziţionând învăţământul medical românesc în ierarhia valorilor mondiale. Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” este singura universitate de medicină din țară în TOP 500, Medical Sciences.

Aproximativ 11.000 de studenţi vor intona Gaudeamus Igitur

La ceremonia de deschidere a noului an universitar, ce va avea loc luni, 1 octombrie 2018, începând cu ora 9:00, vor fi prezenţi, alături de cei aproximativ 11.000 de studenţi ai Universităţii, rectorul UMF „Carol Davila” din București, Acad. I.Sinescu şi multe alte personalităţi din mediul academic şi universitar. Noua generaţie a Universităţii, intitulată generic „Daniel Danielopolu” numără astăzi 1.545 de studenţi (Facultatea de Medicină 932, din care 25 sunt olimpici, Facultatea de Farmacie-166, Facultatea de Medicină Dentară-256 şi Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală-191).

Poziţionarea Universităţii noastre în TOP 500 Shanghai în 2018 este cu atât mai meritorie cu cât, în acest Top, peste 90% dintre universități sunt pluridisciplinare, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” fiind printre puținele dedicate doar domeniului medical, fapt ce demonstrează încă odată că amprentele lăsate aici, de valori inimitabile ale ştiinţei precum George Emil Palade, Thoma Ionescu, Ioan Cantacuzino, Victor Babeş, Nicolae Paulescu, Ion Juvara, Theodor Burghele sau Daniel Danielopolu, au făcut şi vor face posibilă continuitatea în excelenţa academică pentru generaţiile de azi şi cele viitoare” a declarat rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, Acad. I.Sinescu.

Potrivit acestuia „numele Daniel Danielopolu, acordat simbolic acestei noi generaţii de studenţi , dar şi faptul că aceştia păşesc pentru prima dată în tainele medicinei şi ale cercetării ştiinţifice medicale, chiar în anul Centenarului Marii Uniri, îi onorează şi în acelaşi timp îi obligă la o înaltă performanţă pe toţi aceşti tineri, cărora le revine sarcina de a transforma viitorul secol al medicinei româneşti într-unul de înaltă ţinută academică pe plan naţional şi internaţional. Şi dacă în urmă cu exact 100 de ani, savantul Daniel Danielopolu devenea unul dintre cei mai tineri profesori ai Universităţii noastre, astăzi, la ceas aniversar, generaţia ce-i poartă numele este obligată moral să-i atingă performanţele profesionale şi chiar să le depăşească”.

La rândul său, preşedintele Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, prof.dr. Mircea Beuran a ţinut să precizeze că „deschiderea anului universitar este momentul în care visul fiecăruia dintre admişii şi continuatorii anilor de studiu în facultăţile Universităţii noastre se topeşte în realitatea pe care o trăim împreună astăzi.De aceea va rog să nu uităm să îi dăm dreptate şi astăzi părintelui medicinei moderne W.Osler care susţinea că : practica medicinei este o artă bazată pe ştiinţă

Fiul lui Dancila a dat BAC-ul la Grup Scolar Videle! Ce nota a putut sa ia...

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Educaţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI