ISIS, Al-Qaida și Hamas, la granița dintre Ungaria și Serbia, avertizează liderul Fidesz

ISIS, Al-Qaida și Hamas, la granița dintre Ungaria și Serbia, avertizează liderul Fidesz Teroriști. Sursă foto: dreamstime.com

Liderul grupului parlamentar al Fidesz, partidul premierului ungar Viktor Orban, a dezvăluit un raport al serviciilor secrete maghiare care analizează legăturile dintre migrație și terorism.

Potrivit liderului Fidesz, Máté Kocsis, organizații teroriste bine-cunoscute, cum ar fi ISIS, al-Qaida și Hamas, au fost identificate ca fiind prezente deja la granița dintre Serbia și Ungaria.

Liderul grupului Fidesz dezvăluie prezența de organizații teroriste la granița țării

Kocsis a partajat un link pe rețelele sociale către raportul serviciilor secrete maghiare datat 25 octombrie.

Conform politicianului, documentul subliniază în mod evident faptul că politicile „iresponsabile” de migrație ale Bruxellesului constituie un risc evident pentru securitatea Europei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Liderul grupului Fidesz atrage atenția asupra creșterii semnificative a informațiilor privind posibile atacuri teroriste îndreptate împotriva țărilor europene în regiune.

Máté Kocsis cere Bruxellesului o nouă politică de migrațiune

De asemenea, politicianul remarcă prezența talibanilor în regiunea Voivodina. Acolo, mulți traficanți de persoane par să aibă conexiuni cu liderii guvernului taliban din Afganistan. Dar și membrii grupării teroriste Haqqani.

Máté Kocsis susține că serviciul secret al talibanilor a preluat controlul direct asupra activităților traficanților afgani. Totodată, acesta a menționat că la frontiera respectivă, violențele și utilizarea armelor au devenit evenimente din ce în ce mai frecvente.

Máté Kocsis, liderul partidului ungar Fidesz

Máté Kocsis. Sursa foto: Facebook

Terorismul trebuie combătut prin toate mijloacele! UE trebuie să sprijine securitatea frontierelor ungare! Este nevoie de o nouă politică de migraţie la Bruxelles”, a punctat liderul partidului Fidesz.

Fidesz ridică îngrijorări cu privire la posibilitatea ca ajutorul UE să sprijine Hamas

În luna octombrie, s-au ridicat suspiciuni temeinice că o parte semnificativă din cei 691 de milioane de euro în ajutoare acordate de Bruxelles palestinienilor ar fi putut ajunge la organizația teroristă Hamas. Declarația a fost făcută de Kinga Gál, membră MEP Fidesz, într-un videoclip postat pe pagina de Facebook a partidului său.

Kinga Gál a subliniat că această știre a fost șocantă. Mai mult,  a evidențiat că sprijinul acordat organizațiilor teroriste contravine în mod direct tuturor standardelor umane de bază.

Ea a adăugat că, așa cum au raportat ziarele internaționale, există posibilitatea ca milioane de dolari alocate pentru îmbunătățiri ale rețelei de alimentare cu apă să fi ajuns să fie utilizate de membri ai organizației Hamas pentru fabricarea de bombe și rachete.