● Târgul de Paști din București, îți deschide porțile pe 20 aprilie, în Parcul Regele Mihai I. În fiecare zi, între orele 10:00 – 21:00, vizitatorii vor putea descoperi, la cele peste 70 de căsuțe din cadrul evenimentului, obiecte meșteșugărești și produse culinare, dar și o zonă gastronomică amenajată, cu gustări calde și specialități de sezon. Un astfel de târg are loc și în Sectorul 1, începând de sâmbătă și până pe 27 aprilie, de la ora 10.00, pe strada Banu Manta, numărul 1.

● La Cetatea din Oradea, de vineri 19 aprilie, și până luni, 29 aprilie, bunicii, părinții și copiii sunt așteptați la o nouă ediția a Târgului de Paști. El se poate vizita de vineri până luni în intervalul 12.00 – 22.00, iar de marți până joi, în intervalul 14.00-21.00.

● Arădenii vor putea participa la târgul din oraș, în perioada 19 aprilie – 02 mai, pe platoul din faţa Palatului Administrativ și pe strada Romul Veliciu. Târgul va fi deschis, zilnic, între orele 11.00 și 23.00. Pe scena special amenajată, în perioada târgului, vor urca artiștii: Emi Drăgoi, Stela Botez – fata cu cobza, Maria Răducanu și Lavinia Răducanu și Gabi Muzicaș.

● În Capitala Moldovei, la Iași, pe pietonalul Ștefan cel Mare, până pe 6 mai, are loc o nouă ediție a Târgului de Paște. Ieșenii vor avea la dispoziție 37 de căsuțe pentru a le vizita.

● Peste 25 de meșteri populari își vor da întâlnire pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor din Suceava, începând de sâmbătă, 20 aprilie și până pe 25 aprilie, de la orele 10.00, la Târgul de Paște. Evenimentul se desfășoară în cadrul programului „Paștele în Bucovina”, organizat de Consiliul Județean Suceava.

 

Peste 10.000 de motocicliști la Romexpo

Primăvară începe cu salonul de motociclete, cel mai important eveniment al comunității moto. Peste 65 de firme ce reprezintă atât marile mărci de motociclete cât echipamente și accesorii vor fi prezente la eveniment. Peste 10.000 de motocicliști vor umple complexul Romexpo cu mii de motociclete și scutere, de toate tipurile și formele posibile. Surpriza acestui eveniment este prezentarea motocicletei lui Valentino Rossi. Iubitorii de două roți pot vizita salonul din pavilionul B2 – Romexpo, vineri,19 aprilie, între orele 13-19, sâmbătă de la ora 10 la ora 19, iar duminică de la ora 10 la ora 17.

40 de ani ai Trupei Azur

De Florii, trupa Azur aniversea ză 40 de ani printrun spectacol grandios la Sala Palatului. Alături de trupă va fi Orchestra Națională M u g u r e l sub bagheta dirijorului Ioan Dascal. „Mona”, „Regina nopţii”, „La o masă”, „Cenşăreasa”, „Pe nisipul de la mare”, „Te-am crescut, copile”, „Șatra”, „Lanţul de iubire” sunt doar câteva dintre melodiile celebre care sunt apreciate şi acum și care se vor auzi pe 21 aprilie 2019 la Sala Palatului. Alături de Corina Chriac, pe scenă, va fi și Asociația Folclorică „Valea Prahovei” – un ansamblu înființat în 2014, format din tineri dansatori, foști sau actuali membrii ai marilor ansambluri folclorice profesioniste sau de amatori din țară. Biletele sunt disponibile la Casa de Bilete a Sălii Palatului.

 

„Stabat mater” – în memoria catedralei Nôtre Dame

Astăzi, 18 aprilie 2019, începând de la ora 10.00, la Școala Gimnazială „Maica Domnului” din Capitală, are loc programul de pricesne „Stabat mater” – Stătea Maica-ndurerată, dedicat satului românesc la care participă și interpreta de muzică populară Elena Sima. Sensibilizați de drama provocată de incendiul de la Nôtre Dame, simbol al creștinătății și culturii europene, organizatorii își manifestă solidaritatea cu poporul francez prin organizarea unei expoziții de icoane cu chipul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, al cărui nume este citat în romanul „Cocoșatul de la Nôtre Dame”, de Victor Hugo.

 

Berăria H dă startul la o „Poftă Mare”

De vineri și până duminică, Berăria H dă startul începând cu ora 12.00 și până târziu în noapte, la o demonstrație de forță a gusturilor pe terasa berăriei, în Parcul Herăstru. Peste 20 de #FoodTrucks vor fi prezente pentru micii și marii grumanzi, cu preparate revoluționare, pentru a vă oferi un week-end delicios. Iar vineri, de la ora 22.45, Anna Lesko vă dă întâlnire pe scena Orașului cu Chef de Viață, pentru un mega concert plin de pasiune și energie. Artista a dat muzicii hit-uri ca „Anicyka Maya”, „Ard în flăcări”, „Foc și Scrum”, plus multe alte piese pe care le veți putea asculta și reasculta LIVE.