Chiar dacă „Submarinul galben” pleacă din postura de mare favorită în dubla manşă din optimile de finală ale Europa League, cu Dinamo Kiev, Unai Emery se teme ca Mircea Lucescu să-i nu dea toate planurile tactice peste cap.

Villarreal vine după două eşecuri la rând în Primera Division, iar antrenorul principal al spaniolilor, Unai Emery, e convins că echipa sa nu va avea deloc viaţă uşoară în deplasarea de joi, de pe stadionul „Olimpic” din capitala Ucrainiei.

„Vom întâlni o formaţie foarte tânără, cu un antrenor excelent, Mircea Lucescu. Ucrainienii au calitate tehnică şi le place să aibă o posesie prelungită. Va fi dificil petru noi. Dinamo Kiev e o echipă obişnuită cu marile competiţii şi are un antrenor foarte experimentat” l-a elogiat tehnicianul în vârstă de 49 de ani pe românul Mircea Lucescu.

Lucescu şi Emery, vechi cunoştinţe

Emery şi „Il Luce” sunt vechi cunoştinţe, cei doi întâlnindu-se faţă în faţă de mai multe ori, atunci când le pregăteau pe FC Sevilla şi Şahtior Doneţk.

„L-am cunoscut personal pe Lucescu şi respect foarte mult ceea ce a realizat în cariera sa. Am jucat cu Sevilla împotriva lui, atunci când era la Şahtior Doneţk, iar Dinamo Kiev se aseamănă mult cu acea echipă a Şahtiorului” a continuat Emery să vorbească despre veteranul de 75 de ani, care a preluat, cu mult cântec, conducerea băncii tehnice a ucrainienilor, în vara trecută.

Românul îi întoarce laudele lui Emery

„Il Luce” a avut, la rândul său, doar cuvinte de laudă pentru antrenorul spaniol, pe care l-a descris drept un foarte bun analist tactic. „Emery analizează totul până la cel mai mic detaliu. Pregăteşte, din punct de vedere tactic, foarte atent fiecare meci şi îşi studiază excelent adversarii. E un antrenor foarte valoros” l-a caracterizat antrenorul născut la Bucureşti pe mult mai tânărul său adversar.

„Submarinul galben” nu mai e de mult o forţă a „Bătrânului Continent”, însă Mircea Lucescu subliniază că experienţa mult mai mare de care se bucură ibericii la acest nivel înalt al competiţiilor europene va cântări greu în ecuaţia calificării. „Villarreal e o formaţie puternică, plină de fotbalişti experimentaţi şi cu patru – cinci jucători trecuţi de 30 de ani” e portretul pe care l-a făcut „Il Luce” grupării de pe „El Madrigal”.