Miliardara Clare Bronfman, moştenitoarea imperiului de băuturi alcoolice Seagram, a fost condamnată miercuri la 81 de luni de închisoare – peste 6 ani – de către tribunalul federal din Brooklyn după ce a pledat vinovată în scandalul de trafic pentru plăceri intime care a implicat secta Nxivm.

Procurorii din Brooklyn recomandaseră o pedeapsă de cinci ani pentru Bronfman, fiica regretatului magnat Seagrams, Edgar Bronfman

Sentinţa este una grea, mai ales că procurorii cereau cinci ani de închisoare pentru moştenitoarea Seagram, în vârstă de 41 de ani. Ea a pledat vinovată în 2019 pentru fraudă cu cardul de credit şi pentru ascunderea unui imigrant clandestin în numele organizaţiei Nxivm, creată de gurul Keith Raniere, găsit vinovat în iunie 2019 pentru că a menţinut câţiva ani un harem de 15 până la 20 de sclave pentru plăceri intime.

Procurorii au susţinut că Bronfman i-a acordat acestuia un sprijin financiar important din averea ei estimată la 210 milioane de dolari. Nu există nicio îndoială că Raniere nu ar fi putut săvârşi infracţiunile pentru care a fost condamnat fără aliaţi puternici precum Bronfman, au precizat ei într-un document înainte de audiere.

Dintre cele şase persoane acuzate în scandalul dezvăluit în martie 2018, Clare Bronfman este prima care şi-a aflat sentinţa

Keith Raniere, care a susţinut întotdeauna că relaţiile sexuale cu femeile în cauză au fost consensuale, urmează să îşi afle sentinţa pe 27 octombrie. Celelalte patru persoane au pledat vinovat, printre acestea aflându-se actriţa Allison Mack din serialul Smallville, care şi-a recunoscut vinovăţia în aprilie 2019 pentru extorcare şi conspiraţie.

Potrivit CNN, Bronfman a petrecut ultimii doi ani în închisoare la domiciliu

Grupul, cu sediul în apropiere de Albany, a devenit cunoscut drept cult sexual format dintr-un  un grup de femei care era folosit pentru relaţii intime. Raniere a deținut, de asemenea, ritualuri secrete în care femeile erau marcate cu inițialele sale, a relatat sursa menţionată mai sus.

Mack ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea maximă de 20 de ani, notează fox23.