Evenimentul Zilei > Actualitate > Un vaccin contra coronavirusului a intrat în faza de testare. În cât timp ajunge pe piață?
Un vaccin contra coronavirusului a intrat în faza de testare. În cât timp ajunge pe piață?

Un vaccin contra coronavirusului a intrat în faza de testare. În cât timp ajunge pe piață?

La Universitatea din Saskatchewan Usask din Canada se lucrează intens la un vaccin contra coronavirusului. Chiar s-a intrat oficial în faza de testare, potrivit narcity.com.

Universitatea  din Saskatchewan a anunțat încă din ianuarie că a primit permisiunea Agenției de Sănătate Publică din Canada să lucreze la un vaccin pentru COVID-19. De atunci, cercetătorii au primit subvenți de un milion de dolari, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Din păcate, însă, veștile bune se opresc aici. Vaccinul este testat acum pe animale, dar până la finalizarea sa ar mai putea trece chiar și un an.

De altfel, în momentul de față nu se pot face niciun fel de calcule cu privire la momentul în care noul vaccin ar putea fi gata pentru uz uman.

Odată ce testarea pe animale este finalizată, echipa de cercetare va trebui să trimită orice vaccinul pentru studii clinice înainte de a fi confirmat ca sigur pentru oameni.