Evenimentul Zilei > Actualitate > Un urs a făcut măcel la Alba! Sătenii sunt disperați și cer ajutorul jandarmilor
Un urs a făcut măcel la Alba! Sătenii sunt disperați și cer ajutorul jandarmilor

Un urs a făcut măcel la Alba! Sătenii sunt disperați și cer ajutorul jandarmilor

Un urs care îi terorizează pe sătenii din Noșlac, județul Alba, a făcut prăpăd în gospodăria unui localnic. Potrivit informațiilor de la fața locului, ursul a ucis opt oi și patru miei, după care s-a retras în pădure.

Imaginile au fost postate pe facebook de Felix Bogdan Dragomir, un cunoscut membru al Asociației Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din Alba.

”Zilele trecute atrăgeam atenția populatiei despre prezenta urșilor la Staja-Hapria și Mihalț, iar ieri personalul de teren a găsit urmele altui urs în zona Daia. acesta este mai mic decat cel de la Hapria, fiind un urs tânăr de 3 ani, proaspăt abandonat de ursoaică. Între timp, la Noșlac, alt urs a pătruns într-o gospodărie și a făcut prăpăd (8 oi și 4 miei ). Acesta este adevărul așa cum se poate vedea, doar în proximitatea Municipiului Alba Iulia am găsit până acum urmele a 4 exemplare de urs, să nu mai punem la socoteala urșii din zona Noșlac, Lopadea, Ocna Mureș, Bucerdea Grânoasă, Ampoița,Teiuș,Veza ….șamd”, a scris Dragomir pe facebook.

Ucis de urs

Duminica trecută, un bărbat din Azuga, care ieșise la alergat pe drumurile forestiere din jurul orașului, a fost atacat și ucis de un urs. Familia bărbatului a sunat la 112 și a anunțat că acesta nu s-a mai întors acasă.

Mai mulți polițiști și jandarmi au început căutările în zona muntoasă din Azuga, iar la un moment dat, pe o potecă folosită de alergători au descoperit mai multe urme care indicau tragedia. La fața locului, oamenii legii au găsit cadavrul unui bărbat care a fost ucis de un urs.

”A încercat să scape. Am văzut urme de urs și urme de pui. Dacă era ursoaica cu puii, ca să își apere puii, l-a atacat. Drumeții prin pădure nu sunt recomandate în această perioadă, sunt animale sălbatice, și este un pericol real pentru oameni”, a spus unul ditre polițiștii care a participat la acțiune.

Alte atacuri ale urșilor au fost raportate și în județul Covasna. Primarul comunei Băţani, Simon Andras, a declarat că un urs a atacat și ucis două vaci, iar pe o alta a rănit-o a mai rănit şi o altă vacă. Potrivit calculelor primarului, acesta este cel de-al 37-lea atac dat de urşi la Băţani din primăvară şi până acum.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: