Evenimentul Zilei > Actualitate > Un tir cu papuci de firmă, contrafăcuți, oprit la Giurgiu. Valoarea estimată de polițiști este uriașă
Un tir cu papuci de firmă, contrafăcuți, oprit la Giurgiu. Valoarea estimată de polițiști este uriașă

Un tir cu papuci de firmă, contrafăcuți, oprit la Giurgiu. Valoarea estimată de polițiști este uriașă

Un TIR încărcat cu câteva mii de perechi de încălțăminte de firmă, contrafăcute, a fost oprit de polițiștii de frontieră la intrarea în țară, la Bechet.

Mai multe perechi de încălțămite, despre care se crede că ar fi fost contrafăcute, au fost reținute la Punctul de trecere a Frontierei Bechet. Valoarea acestora a fost estimată la mai mult de 600.000 de euro.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bechet – Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au descoperit într-un autocamion 9.712 de articole de încălţăminte, mai exact papuci. Camionul era condus de un cetățean bulgar. Polițiștii de frontieră au suspectat că încălțările erau contrafăcute și urmau să fie vândute ca produse de marcă. Valoarea acestora a fost estimată la peste 600.000 euro.

Potrivit unui comunicat al IGPF, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean bulgar, în vârstă de 49 de ani.

Camionul era încărcat cu încălțări

Cetățeanul bulgar conducea un autocamion şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, încălţăminte din Grecia. Destinatar era o societate comercială din Ungaria.

„În urma verificărilor preliminare efectuate, colegii noştri au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea mărfii transportate, motiv pentru care au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. În acest sens, autocamionul a fost condus la sediul Direcţiei Regionale Vamale Craiova, pentru efectuarea de verificări suplimentare şi inventariere a tuturor bunurilor transportate.

În urma inventarierii a rezultat o cantitate de 9.712 articole de încălţăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute”, informează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, în comunicatul de presă.

Poliția continuă cercetările

Potrivit sursei citate, bunurile din camion au fost ridicate de polițiștii care vor continua cercetările pentru a stabili dacă este vorba despre bunuri contrafăcute. Valoarea acestora se ridică la circa 2.913.600 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă.

Conform comunicatului de presă, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Sursa foto: Poliția de frontieră