Ipoteză nouă: taximetristul omorât a încercat să aplaneze un conflict pe stradă | VIDEO

Ipoteză nouă: taximetristul omorât a încercat să aplaneze un conflict pe stradă | VIDEO

Taximetristul care a fost omorât în bătaie aseară intervenise de fapt să aplaneze un conflict pe stradă. La această oră anchetatorii au stabilit că de fapt Ovidiu Călăţian, care ieşea în stare de ebrietatea de la un cazinou, a intervenit să aplaneze un conflict între două persoane, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

Iniţial anchetatorii au pornit de la două ipoteze, una dintre ele fiind aceea a unei dispute pe locul de parcare. Taximetristul Ovidiu Călăţian avea 59 de ani şi era un om liniştit, care nu cauzase probleme vreodată, a declarat pentru evz.ro directorul firmei de taximetrie Taxi Leone, pentru care lucra Călăţian. Astfel, potrivit directorului Ştefan Bogdan, incidente de acest gen au loc destul de des, lunar chiar, şi de multe ori taximetriştii se tem să ia comenzi noaptea. "Le e frică să iasă noaptea, unii au fost ameninţaţi cu cuţitul, alţii bătuţi", spune acesta. Şoferul de taxi era căsătorit şi avea un copil. Incidentele de acest gen, în creştere Şoferul care şi-a pierdut viaţa azi-noapte era membru al Camerei Naţionale a Taximetriştilor din România şi era unul dintre cei mai vechi în meserie, spune preşedintele Camerei, Vasile Ştefănescu. "E un incident nefericit. Taximetriştii sunt supuşi la stres puternic, mai ales că sunt multe taxiuri ilegale în Bucureşti care le fură din clienţi. Şi stresul de a pune o pâine pe masă e mare", a explicat Ştefănescu pentru evz.ro. Acesta a mai precizat că taximetriştii nu beneficiază de niciun fel protecţie din partea organelor statului. Şi asta este cu atât mai grav, cu cât, în ultimele 6-7 luni s-a înteţit numărul incidentelor de acest fel, a mai spus Ştefănescu. "Zilnic au loc incidente în trafic, iar din cauza faptului că taximetriştii sunt din ce în ce mai stresaţi, apar agresiuni, violenţe". Prima ipoteză: bătaie pe un loc de parcare Deşi directorul de la taxi Leone nu ştie sigur de la ce a pornit conflictul, din primele cercetări se pare că taximetristul venise la o comandă şi aştepta pe marginea Bulevardului Liviu Rebreanu, ocupând un loc de parcare pe care tânărul îl folosea des. Enervat că taximetristul nu eliberează locul, tânărul ar fi început să facă scandal. Taximetristul a coborât din maşină, iar între cei doi au avut loc schimb de replici dure, primul fiind luat la bătaie de cel de-al doilea. Martorii spun că şi după ce bărbatul a căzut la pământ, agresorul a continuat să îl lovească. Tânărul a urcat apoi în casă. La scurt timp, două persoane care se aflau în zonă au sunat la poliţie. O ambulanţă a ajuns la faţa locului, însă taximetristul intrase deja în stop cardiorespirator.

La numai 30 de minute de la agresiune, tânărul de 22 de ani a fost reţinut de poliţie. Astăzi, el a fost prezentat în jurul orei 13.00 în faţa unui judecător, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. El riscă închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte. Pedeapsa poate ajunge până la 20 de ani de puşcărie. Anul trecut, Cosmin Drăgan, un alt tânăr în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat de Tribunalul Dolj la şase ani de închisoare după ce a bătut un bătrân care traversa strada prea încet.

 <object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=10,0,0,0" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="460" height="365"><param name="movie" value="http://webtv.realitatea.net/actual/un-taximetrist-a-fost-omorat-in-bataie-pentru-ca-a-ocupat-locul-de-parcare-al-unui-tanar/onlyPlayer/1/autoPlay/false" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><param name="wmode" value="window" /><param name="bgcolor" value="#000000" /><embed src="http://webtv.realitatea.net/actual/un-taximetrist-a-fost-omorat-in-bataie-pentru-ca-a-ocupat-locul-de-parcare-al-unui-tanar/onlyPlayer/1/autoPlay/false" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=10,0,0,0" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" wmode="window" bgcolor="#000000" width="460" height="365"></embed></object>

Ne puteți urmări și pe Google News