„Mă simt mult mai bine. Am primit un raport pozitiv de la medicul meu și de la serviciile de sănătate publică din Ottawa”, a spus Grégoire Trudeau, într-un mesaj pe Facebook, sâmbătă seara.

Soția premierului canadian a fost testată pozitiv la coronavirus la 12 martie, după ce s-a întors dintr-o călătorie făcută la Londra. Acest diagnostic l-a obligat pe Justin Trudeau, care nu prezenta de altfel nici un simptom, să se izoleze și să lucreze de la distanță, la câțiva kilometri de biroul său și de Parlament.

Sophie Grégoire Trudeau a dorit să le mulțumească „tuturor celor care i-au transmis cele mai bune urări”.

Subliniind că „nu este ușor să fii singur”, ea a considerat că „distanța fizică necesară pentru a ne proteja în acest moment ar trebui să ne încurajeze să creăm mai multă apropiere emoțională”.

De asemenea, ea a cerut tuturor să „urmeze protocoalele de sănătate și să rămână acasă”. „Pentru toți prietenii mei minunați, curajoși și colegii canadieni, vreau să vă spun că vom trece prin această perioadă dificilă și o vom face împreună”, a concluzionat ea.

Justin Trudeau a declarat că intenționează să rămână cu familia în reședința sa, chiar dacă perioada sa de izolare de 14 zile s-a încheiat, scrie Ouest-France.

„Continuăm să urmăm sfaturile experților în sănătate. Și așa cum ar trebui să facă toată lumea, trebuie să încercăm să rămânem acasă, să ne izolăm cât mai mult, să nu ieșim dacă nu este absolut necesar ”, a spus el.