Evenimentul Zilei > Politica > Un sondaj al consilierilor lui Ponta, dat peste cap de o gafă de televiziune
Un sondaj al consilierilor lui Ponta, dat peste cap de o gafă de televiziune

Un sondaj al consilierilor lui Ponta, dat peste cap de o gafă de televiziune

Sâmbăta trecută, în cadrul emisiunii Q&A, de la postul Antena 3, a fost dezbătut un sondaj de opinie al CSCI, potrivit căruia PSD și Victor Ponta au crescut în preferințele alegătorilor, realizat în perioada 12-14 mai. Însă, emisiunea nu a fost în direct, ci cel mai probabil înregistrată pe 13 mai sau pe 14 mai, relatează jurnaliștii de la Cotidianul.

Potrivit sursei citate, Antena 3 a prezentat, atunci când a înregistrat emisiunea pe 13 sau pe 14 mai, un sondaj de opinie care nu exista încă, ținând cont că autorii sondajului au declarat că interviurile telefonice au fost realizate în perioada 12 – 14 mai.

"Prin telefon, este mult mai simplu, datele se înregistrează în calculator, iar centralizarea este finalizată în doar 24 de ore. De regulă, apelarea telefonică a subiecţilor se desfăşoară până la ora 20.00 a ultimei zile prezentate ca fiind perioadă de sondare”, a explicat pentru cotidianul.ro Alin Teodorescu, șeful unui institut de cercetare. Drept urmare, datele sondajului nu puteau fi centralizate mai devreme de data de 15 mai și nu puteau fi prezentate într-o emisiune înregistrată pe 13 sau 14 mai.

Drept dovezi privind faptul că emisiunea a fost înregistrată, jurnaliștii de la Cotidianul aduc în discuție faptul că emisiunea nu a avut inserat cuvântul "Direct" și discuția cu unul dintre invitați, și anume Mircea Badea, care a devenit tată în seara zilei de 14 mai, dar care în dialogul din emisiune s-a exprimat ca un tată în devenire.

Nu în ultimul rând, în articolul citat se mai precizează că moderatoarea emisiunii nu a precizat că CSCI este coordonat de Dan Sultănescu, consilier al premierului Victor Ponta, și că Bogdan Teodorescu, aflat în platou, este acționar principal al firmei în care activează CSCI, dar și consultant pe probleme de strategie electorală a primului ministru.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: