Evenimentul Zilei > Actualitate > Un șofer de 97 de ani a lovit un pieton de 74 de ani. El a dispărut de la locul accidentului
Un șofer de 97 de ani a lovit un pieton de 74 de ani. El a dispărut de la locul accidentului

Un șofer de 97 de ani a lovit un pieton de 74 de ani. El a dispărut de la locul accidentului

Un ciudat accident a avut loc luni pe bulevardul Corneliu Coposu din Timișoara. Un șofer neatent, în vârstă de 97 de ani, l-a lovit pe trecerea de pietoni pe un bărbat de 74 de ani.

 

Un șofer de 97 de ani a lovit un pieton de 74 de ani. Acesta din urmă a ajuns în urma accidentului la spital.

Autorul accidentului a fugit de la locul faptei

Șoferul vinovat, în vârstă de 97 de ani, a fugit de la fața locului și a fost prins ulterior. Accidentul s-a petrecut la intersecția bulevardului Corneliu Coposu cu strada Pestalozzi.

Pietonul, în vârstă de 74 de ani, traversa strada chiar pe trecerea de pietoni în momentul în care a fost lovit de mașina condusă de bărbatul de 97 de ani.

„Un bărbat în vârstă de 97 de ani a condus un autoturism pe strada Pestalozzi, iar la un moment dat a surprins și accidentat un pieton în vârstă de 74 de ani. Ulterior, bărbatul în vârstă de 97 de ani a părăsit locul accidentului fiind depistat la scurt timp pe bulevardul Corneliu Coposu. În urma impactului a rezultat o victimă, respectiv bărbatul în vârstă de 74 de ani. Acesta a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale”, transmit reprezentanții IPJ Timiș, potrivit antena3.ro.

Șoferul pensionar, de 97 de ani, s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

 

La ce vârstă se renunță la condusul autovehiculului

În general este o decizie dificilă dacă nu apar modificări bruște ale acuității vizuale și/sau auditive. „Dacă o persoană, chiar indiferent de vârsta cronologică, începe să fie preocupată de faptul că nu mai conduce la fel de bine ca înainte, este recomandabil să întrerupă utilizarea autovehiculului și să apeleze la un consult medical.

Este bine să se renunțe la conducerea autovehiculelor dacă persoana respectivă are reacții semnificativ încetinite față de situația anterioară, consideră condițiile de trafic de ce în ce mai stresante, prezintă o agravare a acuității vizuale și/sau auditive sau o afecțiune care contraindică utilizarea permisului de conducere auto”, afirmă specialiștii în domeniu.

Într-un studiu publicat în Marea Britanie se arată că în anul 2011 au fost circa 11.000 accidente în care au fost implicate persoane de peste 70 de ani. Aproximativ 12.000 accidente implicând persoane cu vârste între 17 ani și 19 ani, față de peste 24.000 accidente în care au fost implicate persoane cu vârste între 20 de ani și 24 ani.

Un șofer de 97 de ani a lovit un pieton de 74 de ani. Se remarcă în mod clar că vârsta cronologică în sine nu reprezintă un factor de creștere a numărului de accidente de autovehicule.