Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu la o hală de mobilă din Timiș. Pompierii încearcă să stingă focul
Incendiu la o hală de mobilă din Timiș. Pompierii încearcă să stingă focul

Incendiu la o hală de mobilă din Timiș. Pompierii încearcă să stingă focul

30 de pompieri și 6 autospeciale se luptă să stingă un incendiu izbucnit la o hală plină cu mobilă și vopseluri din Timișoara.

Un incendiu violent a izbucnit la o hală unde este depozitată multă mobilă, dar și substanțe inflamabile.

Focul a izbucnit vineri seară, la o hală de mobilă de pe strada Demetriade din Timişoara. În această hală sunt materiale lemnoase, vopseluri şi lacuri.

Din primele informații reiese că există degajări foarte mari de fum din cauza substanțelor care au luat foc în interior.

Pompierii au intervenit rapid la fața locului. Se luptă chiar în aceste momente să stingă focul înainte de a se extinde.

„Am fost solicitaţi să intervenim pentru lichidarea unui incendiu la un atelier de mobilă pe strada Demetriade din Timişoar”, au declarat pompierii ajunși la fața locului.

Incendiu la o hală plină cu mobilă din Timișoara

„Din primele informaţii apărute în presă reiese că incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 600-700 mp.

Acesta se manifestă cu ardere generalizată la o hală în care sunt depozitate materiale lemnoase, vopseluri şi lacuri, cu degajări mari de fum”, transmit reprezentanţii ISU Timiş.

Un număr de 30 de pompieri acționează cu 6 autospeciale de stingere. De asemenea a fost adusă şi o autoscară de lucru la înălţime care acţionează defensiv pe două părţi ale clădirii.

Se procedează astfel pentru a restrânge flăcările, eliminând astfel posibilitatea de extindere a incediului.

Ulterior, la locul intervenţiei s-a mai deplasat o autospecială de stingere şi o autoscară de lucru la înălţime. De asemenea, la faţa locului se află şi un echipaj SMURD, iar deocamdată nu s-au înregistrat victime.

„Incendiul a fost localizat, se lucrează pentru lichidarea acestuia. După ce va fi stins, pompierii vor deschide o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-a produs acest incendiu”, au declarat oficialii, conform Agerpres.

Recent, o altă hală din Alba Iulia, plină cu electrocasnice, a luat foc. Incidentul a avut loc în noaptea marți spre miercuri pe strada Gării, chiar în spatele detașamentului de Pompieri.