Un român, printre jihadiștii Statului Islamic. Erdogan, anunț scurt despre soarta acestora

Un român, printre jihadiștii Statului Islamic. Erdogan, anunț scurt despre soarta acestora

33 de presupuși membri ai grupării jihadiste Stat Islamic, aflați în prezent în închisorile turcești, vor fi repatriați. Printre aceștia se numără inclusiv un român.

Turcia va repatria către mai multe state europene 33 de presupuși membri au grupării Stat Islamic. Mai precis, este vorba despre 17 cetățeni germani, trei olandezi, doi francezi, doi danezi, doi austrieci, doi bulgari, doi kosovari, un englez, un român și un albanez, potrivit Cotidianului Hurriyet, citat de agenția EFE

Cei 33 de europeni fac parte dintr-un total de 959 de jihadişti pe care Turcia doreşte să-i trimită în ţările lor, majoritatea fiind irakieni (296), sirieni (273), ruşi (99), uzbeci (82) şi azeri (29).

Ne puteți urmări și pe Google News

Turcia a expulzat deja luni un american, un danez şi un german. Cetăţeanul american nu a fost expediat direct în ţara sa, ci trimis la punctul de frontieră Edirne, la graniţa cu Grecia, unde a rămas blocat. ''Cei care rămân la graniţă, dacă pleacă sau dacă sunt preluaţi, aceasta nu este problema mea'', a declarat preşedintele Recep Tayyip Erdogan despre jihadiştii pe care a decis să-i expulzeze, potrivit Agerpres.