Un român a devenit EROU în Italia. VEZI motivul

Un român a devenit EROU în Italia. VEZI motivul

Românul a salvat astăzi o femeie cu dizabilități, aflată într-o clădire care s-a prăbușit în această dimineață în sudul Italiei, potrivit b1.ro.

În imobilul de trei etaje, din centrul oraşului Matera, erau patru apartamente, în care se aflau în total nouă persoane. Clădirea fusese declarată ca având risc sporit de a se prăbuși în cazul unui seism, însă autorităţile oferiseră asigurări că va rezista seismelor de intensitate mică.

Clădirea a început să se clatine în jurul orei 7.00 dimineața, după care s-a prăbușit, opt persoane fiind prinse sub dărâmături. Observând mișcările clădirii, un imigrant român a intrat în imobil și a reușit să o salveze pe o femeie în vârstă de 50 de ani, care avea un handicap locomotor. "Se mişca toată casa, era mult praf, părea să fie cutremur şi credeam că voi muri. Eu merg cu dificultate, dar sunt în viaţă doar datorită unui tânăr român care m-a luat în braţe şi m-a scos", a declarat italianca, citată de agenţia ANSA.

La doar câteva secunde după ce românul a scos-o pe femeie, clădirea s-a prăbuşit, echipele de intervenție reușind să salveze dintre dărâmături doar șase dintre cei opt locatari.

Ne puteți urmări și pe Google News