Evenimentul Zilei > Social > Un producător de medicamente din România va produce dezinfectanţi pentru mâini
Un producător de medicamente din România va produce dezinfectanţi pentru mâini

Un producător de medicamente din România va produce dezinfectanţi pentru mâini

Zentiva România a demarat producția de dezinfectanți pentru mâini, după ce a primit autorizarea produselor în categoria biocide din partea Ministerului Sănătății.

Producătorul de medicamente din România cu cel mai mare volum de produse vândute, Zentiva, a început producția de dezinfectanți pentru mâini, după ce a primit autorizarea produselor în categoria biocide din partea Ministerului Sănătății.

Demararea procesului de producție a biocidelor de către Zentiva vine ca răspuns la nevoia crescută de protecție a populației împotriva infectării cu SARS-CoV-2.
„La începutul pandemiei, Zentiva România a produs dezinfectanți pentru mâini, producția fiind la acel moment destinată exclusiv protecției propriilor angajați și profesioniștilor din linia 1 din domeniul sanitar. Peste 7.000 de medici din spitale, medici de familie, personal medical și farmaciști au beneficiat de dezinfectanți (…)”, se arată în comunicatul companiei.
„Ne adaptăm permanent și rapid la evoluția pandemiei și la contextul mai larg pe care îl determină în sănătate. Am modificat fluxurile de producție pentru a asigura necesarul de medicamente prescrise atât în infecțiile cu noul coronavirus, cât și în tratamentul afecțiunilor cronice. Biocidele-dezinfectanți pentru populație pe care le fabricăm acum se înscriu în politica de adaptare asumată de companie în această perioadă, pentru a asigura disponibilitatea și accesibilitatea produselor necesare pacienților din România”, a declarat Simona Cocoș, director general Zentiva România și Republica Moldova.

Produsul are concentrație de 75% alcool, în recipiente de 100 ml.

Noul produs este încadrat la categoria produs biocid din grupa principală I (dezinfectant) și este destinat dezinfecției igienice a mâinilor, cu efect bactericid. Produsul este disponibil în farmacii sub formă de soluție în concentrație de 75% alcool, în recipiente de 100 de mililitri.
Sursa citată precizează că noul produs este încadrat la categoria produs biocid din grupa principală I (dezinfectant), și este destinat dezinfecției igienice a mâinilor, cu efect bactericid, potrivit celor relatate de viata-medicala.

Virusurile respiratorii precum coronavirus (COVID-19) se răspândesc atunci când mucusul sau picăturile care conțin virusul pătrund în corp prin ochi, nas sau gât. Cel mai des, acest lucru se întâmplă prin intermediul mâinilor.

Mâinile sunt, de asemenea, una dintre cele mai comune căi de propagare a virusului de la o persoană la alta. În timpul unei pandemii globale, una dintre cele mai ieftine, mai ușoare dar și mai importante metode de a preveni răspândirea unui virus este să vă spălați mâinile frecvent cu apă și săpun.