Evenimentul Zilei > Actualitate > Un preot ortodox desfiinţează ideea că versurile melodiei „The way we die” sunt sataniste: „Cântecul are un subiect perfect ortodox. Mi-a plăcut mult mesajul acestui cântec”
Un preot ortodox desfiinţează ideea că versurile melodiei „The way we die” sunt sataniste: „Cântecul are un subiect perfect ortodox. Mi-a plăcut mult mesajul acestui cântec”

Un preot ortodox desfiinţează ideea că versurile melodiei „The way we die” sunt sataniste: „Cântecul are un subiect perfect ortodox. Mi-a plăcut mult mesajul acestui cântec”

Un preot ortodox desfiinţează ideea potrivit căreia Dumnezeu i-a pedepsit pe cei din Clubul Colectiv pentru că ascultă muzică rock. Versurile melodiei The Way We Die ale formaţiei “Goodbye to Gravity” au fost prezentate în spaţiul public sunt diverse forme: ba că au adus ghinion pentru cei aflaţi vineri seara la concert, muzica rock ar fi de vină pentru incendiu sau chiar că mesajul melodiei ar fi unul satanist.

Preotul Mihai Andrei Aldea spune că mesajul transmis de melodia The Way We Die este unul “perfect ortodox” şi mărturiseşte că i-a plăcut foarte mult.

"Şi, ca să pun capac la ticăloşia şi nepriceperea mea, mărturisesc public, sus şi tare, faptul că nu am izbutit să văd unde ar fi satanistă melodia `The day we die`. Dimpotrivă, dincolo de stilul vocal – pe care îl înţeleg, dar care îmi este incomod – cântecul are un subiect perfect ortodox: nu suntem numere, suntem oameni vii, iar ziua în care ne vom da bătuti şi vom accepta să devenim numere, vom accepta să fim sclavii sistemului, este ziua în care vom muri. Mi-a placut mesajul acestui cantec! Foarte mult!", a spus preotul Mihai, potrivit cultural.bzi.

Psihologul Iuliana Fulas consideră că întreg curentulde opinie conform căruia tragedia de la Club Colectiv din Bucureşti, în care 32 de personae au murit, s-a întamplat din cauza muzicii rock, a Halloween-ului, a numărului 666, a titlului piesei sau a numelui trupei este fals, ba chiar poate să manipuleze un grup mare de oameni, într-un context în care gradul de emoţie este unul ridicat.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.