Preotul Mihai Andrei Aldea spune că mesajul transmis de melodia The Way We Die este unul “perfect ortodox” şi mărturiseşte că i-a plăcut foarte mult.

"Şi, ca să pun capac la ticăloşia şi nepriceperea mea, mărturisesc public, sus şi tare, faptul că nu am izbutit să văd unde ar fi satanistă melodia `The day we die`. Dimpotrivă, dincolo de stilul vocal – pe care îl înţeleg, dar care îmi este incomod – cântecul are un subiect perfect ortodox: nu suntem numere, suntem oameni vii, iar ziua în care ne vom da bătuti şi vom accepta să devenim numere, vom accepta să fim sclavii sistemului, este ziua în care vom muri. Mi-a placut mesajul acestui cantec! Foarte mult!", a spus preotul Mihai, potrivit cultural.bzi.

Psihologul Iuliana Fulas consideră că întreg curentulde opinie conform căruia tragedia de la Club Colectiv din Bucureşti, în care 32 de personae au murit, s-a întamplat din cauza muzicii rock, a Halloween-ului, a numărului 666, a titlului piesei sau a numelui trupei este fals, ba chiar poate să manipuleze un grup mare de oameni, într-un context în care gradul de emoţie este unul ridicat.

Citește și: