Anchetatorii DIICOT împreună cu împreună cu polițiștii de la Criminalitate Organizată Satu Mare au efectuat, ieri, două percheziții domiciliare în oraș. Există suspiciunea că, din luna februarie, inculpatul R.D.C. a înființat și întreținut o cultură ”indoor”, plantele fiind cultivate într-un apartament situat pe raza municipiului Satu Mare.

La percheziții au fost găsite și ridicate un număr de 17 plante de cannabis în diferite stadii de dezvoltare, în greutate de 6 kilograme, aproape 700 de grame de muguri ambalați în pungi tip ziplock și în cutii, două  instalații speciale pentru creșterea plantelor de cannabis în condiţii ”indoor”, prevăzute cu ventilatoare, dispozitive de climatizare și lămpi UV, un cântar electronic de mare precizie, două dispozitive de mărunţit (grindere), 3 telefoane mobile, precum și sumele de 27.000 Euro și 3.686 lei.

În timpul perchezițiilor, într-unul dintre apartamente au fost găsiți și doi suspecți. La vederea anchetatorilor, unul dintre ei a luat-o la fugă, încercând să sară geamul pentru a se face nevăzut însă polițiștii au fost mai rapizi. După legitimarea acestui cei de la Criminalitatea Organizată au avut surpriza să descopere că le ea coleg. DIICOT Satul Mare informează că suspectul este polițist de frontieră, angajat al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

Singurul reținut a fost R.D.C care, astăzi, va fi prezentat Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc pentru consum propriu fără drept.

(Sursa Foto-DIICOT)