Evenimentul Zilei > Justitie > Un om al străzii, ars de viu în Galați, se zbate între viață și moarte. „Am turnat benzină pe ei, ca să-i sperii”
Un om al străzii, ars de viu în Galați, se zbate între viață și moarte. „Am turnat benzină pe ei, ca să-i sperii”

Un om al străzii, ars de viu în Galați, se zbate între viață și moarte. „Am turnat benzină pe ei, ca să-i sperii”

A fost reținut autorul acestui act nebunesc. Este tot un om al străzii. Una dintre victime, în stare foarte gravă, a fost transferată la Spitalul de Urgență Floreasca din Bucureșt

Ieri, autorul incendierilor de la Galați, tot un om al străzii, a fost arestat. În urma audierilor procurorilor, inculpatul și-a recunoscut fapta, declarând: „Am turnat benzină pe ei, ca să îi sperii!”. Motivul este incredibil, mai ales că este unul dintre colegii de suferință. Cu sau fără premeditare, omul străzii și-a găsit adăpost!

Două persoane arse, patru zile de chin

„În noaptea de 20 spre 21 octombrie, în jurul orei 3, o persoană necunoscută a aruncat o substanță inflamabilă peste adăpostul improvizat a două persoane fără adăpost. În urma acestei acțiuni, cele două persoane au suferit arsuri pe suprafețe întinse din corp, iar în prezent se află spitalizate. Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor calificat. În momentul de față, nu există niciun suspect“, declara, luni, procurorul Oana Hîncu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați.

Tot ieri, bărbatul în vârstă de 49 de ani, care se află în stare gravă, cu arsuri pe aproximativ 70% din corp, a fost transferat, cu elicopterul, la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală. Cea de-a doua victimă, de 59 de ani, cu arsuri pe mâini și picioare (circa 20% din suprafața corpului) este stabil, dar va avea nevoie, la rândul lui, de grefe de piele, fiind, în continuare, internat la Spitalul de Urgență din Galați. Amintim că oamenii străzii dormeau noapte de noapte într-un adăpost improvizat, lângă blocurile din cartierul gălățean „I.C.Frimu”, situația fiind cunoscută și tolerată de către locatarii din zonă. Vineri dimineața, în jurul orei 3, o persoană a sunat la 112 să anunțe incendierea acestora.