Un nou vaccin împotriva COVID-19. Distruge trei tulpini mortale

Un nou vaccin împotriva COVID-19. Distruge trei tulpini mortale Vaccin anti-covid. Sursa foto: Dreamstime.com

Cercetătorii au făcut un nou vaccin împotriva COVID-19, care poate distruge trei tulpini mortale ale virusului. Acest ser îi poate proteja pe oameni atât împotriva virusurilor MERS, cât şi a SARS.

Cercetătorii de la Institutul pentru vaccinuri umane Duke, din Statele Unite, au testat un nou vaccin împotriva COVID-19. Serul poate proteja oamenii de trei tulpini mortale ale virusului. Oamenii de știință încearcă să facă un ser universal împotriva coronavirusurilor.

Deja s-au făcut studii pe șoareci

Un studiu publicat recent în revista Cell Reports, demonstrează că vaccinul cu nanoparticule unice s-a dovedit a proteja şoarecii şi primatele împotriva mai multor variante ale SARS-CoV-2. Cercetătorii de la Universitatea Duke au extins domeniul de aplicare al vaccinului pentru a oferi protecţie împotriva SARS-CoV-1. Acesta este un alt membru al familiei de coronavirusuri SARS care reprezintă o ameninţare pentru oameni. Serul i-ar putea proteja pe oameni și de coronavirusul MERS, care provoacă focare periculoase.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Facem progrese importante către un vaccin cu protecţie extinsă împotriva coronavirusului”, a declarat autorul principal al studiului, dr. Kevin O. Saunders, directorul Institutului Duke pentru vaccinuri umane, într-un comunicat al universităţii.

Un singur vaccin pentru COVID-19

Cecetătorii vor să facă un singur ser care să ofere protecție împotriva patogenilor care cauzează sau au potenţialul de a cauza infecţii umane semnificative şi decese. Cheia acestui vaccin trivalent constă în utilizarea unei nanoparticule încărcate cu un fragment cheie cunoscut sub numele de domeniu de legare a receptorului de la fiecare dintre coronavirusuri.

Vaccin, COVID-19, ser

Un nou vaccin împotriva COVID-19. Distruge trei tulpini mortale. Sursa foto: Scyther5 | Dreamstime.com

Testele pe oameni vor avea loc anul viitor

Testele pe oameni pentru o versiune actualizată, care poartă imunogeni care vizează diferite tulpini SARS-CoV-2, sunt programate pentru anul viitor. În acest ultim studiu, cercetătorii au extins componentele vaccinului pentru a include un virus suplimentar legat de SARS şi virusul MERS. Şoarecii vaccinaţi au rămas sănătoşi atunci când au fost expuşi fie la virusuri asemănătoare SARS, fie la virusuri asemănătoare MERS.

Dr. Saunders a declarat că sunt șanse mari să realizeze un ser care să protejeze atât împotriva virusurilor MERS, cât şi a SARS, potrivit News.