Evenimentul Zilei > Social > Un nou vaccin anti-COVID intră pe piață. Johnson&Johnson, eficient în 85% din cazurile severe
Un nou vaccin anti-COVID intră pe piață. Johnson&Johnson, eficient în 85% din cazurile severe

Un nou vaccin anti-COVID intră pe piață. Johnson&Johnson, eficient în 85% din cazurile severe

Un nou vaccin anti-COVID, produs de Johnson&Johnson, urmează să fie autorizat și lansat pe piață, acesta fiind foarte eficient împotriva formelor severe ale bolii.

Un nou vaccin anti- COVID intră pe piață.

Vaccinul Johnson&Johnson este în general sigur și foarte eficient împotriva formelor severe de COVID-19. Anunțul a fost făcut de Administrația Americană pentru siguranța Alimentelor și Medicamentelor (FDA).  Forul american a transmis documente care arată că vaccinul Johnson&Johnson împotriva COVID-19 este eficient împotriva bolii, potrivit NBC News.

În aceste condiții, evaluarea favorabilă emisă de FDA, cu privire la serul Johnson&Johnson, permite autorizare de urgență.

Compania a raportat rezultatele testelor clinice din faza a treia la sfârșitul lunii ianuarie. Aceste date arată că în SUA vaccinul are o eficiență de 72% în prevenirea cazurilor cu forme moderate de COVID-19 până la severe. În esență, imunizarea cu serul dezvoltat de Johnson&Johnson previne spitalizarea și decesul celor care se infectează cu coronavirus.

Testele au arătat că serul este eficient în procent de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii.

Eficiență scăzută la tulpinile noi

Pe de altă parte, testele efectuate la nivel global arată o eficiență mai scăzută a vaccinului, împotriva cazurilor moderate până la cele severe. Aceasta este de doar 66%.

Specialiștii susțin că rezultatul a fost influențat de scăderea eficienței în tratarea tulpinei din Africa de Sud. Conform datelor furnizate, în acest stat, eficiența vaccinului a scăzut până la 57%.

Un nou vaccin COVID intră pe piață

FDA a mai stabilit că efectele secundare ale vaccinului Johnson&Johnson sunt destul de limitate. Concluziile vorbesc despre dureri locale ale brațului, dureri de cap și oboseală. Nu a fost raportat niciun deces între participanții care au primit vaccinul. De asemenea, nu a existat nici un caz care să necesite internare la spital după 28 de zile.

Vaccinul Johnson&Johnson este dezvoltat în parteneriat cu compania Janssen Pharmaceuticals. Serul este administrat într-o singură doză și nu necesită condiții speciale de refrigerare.

România va primi din aprilie vaccinuri Johnson&Johnson. În Europa, acest vaccin urmează să fie autorizat pentru utilizare, de către Agenția Europeană a Medicamentului, la jumătatea lui martie.