Evenimentul Zilei > Social > Numărul de cazuri de Covid-19 a scăzut la nivel global. Raport OMS
Numărul de cazuri de Covid-19 a scăzut la nivel global. Raport OMS

Numărul de cazuri de Covid-19 a scăzut la nivel global. Raport OMS

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 a scăzut la nivel global 11 procente.

Numărul de cazuri noi de Covid-19 a scăzut la nivel global.

A înregistrat o scădere de 11%, ajungând la 2,4 milioane săptămâna trecută, o rată de descreştere mai redusă decât în cele patru săptămâni anterioare, se arată în raportul săptămânal al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), dat miercuri publicităţii, informează DPA.

Descreşterea săptămânală a scăzut semnificativ în Europa, Africa şi regiunea Asia-Pacific.

Aceasta este o veste extraordinară. Bilanţurile săptămânale au crescut în Asia de Sud-Est şi în Orientul Mijlociu.

Numărul de cazuri Covid-19 a scăzut la nivel global

Americile au fost singurele regiuni din lume unde numărul cazurilor a continuat să scadă la o rată de două cifre.

OMS nu a oferit explicaţii pentru această evoluţie a situaţiei epidemiologice.

Cu toate acestea, raportul menţionează că variantele de coronavirus despre care se crede că ar fi mai infecţioase au fost depistate într-un număr tot mai mare de ţări.

Varianta descoperită pentru prima dată în Marea Britanie a fost până în prezent raportată în 101 ţări, varianta sud-africană a fost depistată în 51 de ţări, iar varianta braziliană în 28 de state, arată Agerpres.

În România a început vaccinarea cadrelor didactice

„Vaccinarea profesorilor începe miercuri, 24 februarie. Se încheie pe 10 martie. Până atunci se estimează că aproximativ 60.000 de persoane din sectorul învățământului vor primi prima doză”, a anunțat marți Valeriu Gheorghiță.

El este coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de la Guvern.

„De mâine, 24 februarie, începe activitatea de vaccinare în 23 de judeţe. Inclusiv în municipiul Bucureşti, de joi, 25 februarie, continuă alte 14 judeţe, din 26 februarie două judeţe şi pe 1 martie încep ultimele trei judeţe.

Toată perioada de vaccinare durează până pe 10 martie pentru administrarea primei doze.

Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.