Evenimentul ZileiPoliticaUn nou scandal de plagiat îl implică pe Darius Vâlcov. A rămas fără diplomă

Un nou scandal de plagiat îl implică pe Darius Vâlcov. A rămas fără diplomă

Un nou scandal de plagiat îl implică pe Darius Vâlcov. A rămas fără diplomă
Darius Vâlcov este implicat într-un scandal de plagiat după ce s-a descoperit că teza s-a de doctorat conține 23% pagini copiate.

Darius Vâlcov se află în centrul unui nou scandal de plagiat. Fostul consilier de stat în Guvernul Dăncilă a rămas fără diploma de doctor în Finanțe.

Comisia de lucru a Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a ajuns la o concluzie. Teza de doctorat elaborată de Vâlcov prezintă 50 de pagini, adică 23% din toată lucrarea, copiate.

Mai exact, Comisia susține că cele 50 de pagini descoperite în teza de doctorat au fost preluate integral sau parțial din alți autori.

Darius Vâlcov, în mijlocul unui scandal de plagiat. Cum a rămas fără diplomă?

Dariu Vâlcov a rămas fără diploma de doctor în Finanțe după ce Tribunalul București a admis cererea de anuluare făcută pentru plagiat.

„În urma analizei efectuate am constatat că teza de doctorat „Perfecţionarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană” elaborată şi susţinută în anul 2008 de Domnul Vâlcov D.

Darius Bogdan la Academia de Studii Economice din Bucureşti include texte copiate din alţi autori fără ca acestea să fie citate conform normelor academice şi fără a indica sursa, peste 80 de pagini.

Constatând aceste abateri grave de la etica cercetării, consider că se confirmă existenţa plagiatului înscrisă în sesizarea UEFISCDI  nr. 516/27.02.2019 cu privire la teza de doctorat „Perfecţionarea managementului financiar al întreprinderii în perspectiva aderării României la Uniunea Europeană” elaborată şi susţinută în anul 2008 de Domnul VÂLCOV D. DARIUS BOGDAN şi propun retragerea titlului de doctor în Finanţe domnului VÂLCOV D. DARIUS BOGDAN”, afirmă în raportul său  prof. univ. dr. Alin Marius Andrieş.

Vâlcov respinge acuzațiile de plagiat

Darius Vâlcov, fostul consilier de stat, respinge acuzațiile ce i se aduc și invocă o acțiune de „decredibilizare”. El dă acuzațiile mai departe spre „acoperiții din România” sau pe cineva „dintre cei 19.000 de angajați SRI”, conform RomaniaTV.


Accesează: