Evenimentul Zilei > Economie > Un nou PROTEST al transportatorilor: 9.000 de autobuze, autocare și taxiuri în fața Guvernului!
Un nou PROTEST al transportatorilor: 9.000 de autobuze, autocare și taxiuri în fața Guvernului!

Un nou PROTEST al transportatorilor: 9.000 de autobuze, autocare și taxiuri în fața Guvernului!

Transportatorii rutieri vor protesta joi 17 decembrie în fața Guvernului României, între orele 10.00-15.00.

La acțiunea de protest vor fi mobilizate aproximativ 9.000 de autobuze, autocare și taxiuri care aparțin patronatelor cu activitate în domeniul transportului public de persoane şi aproximativ 900 de autocamioane din domeniul transporturilor de marfă.

Protestul este organizat de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.), împreună cu Federația Operatorilor Români de Transport (FORT), Asociația Patronală a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002), Asociația Română pentru Transporturi Rutiere Internaționale (ARTRI), Asociația Națională a Transportatorilor și Taximetriștilor Independenți (ANTTI) și Asociația Operatorilor de Transport (APULUM).

“Prezentăm scuzele noastre bucureștenilor, pentru acțiunea de protest care va afecta circulația în zona centrală a orașului, însă aceasta este singura cale prin care autoritățile pot fi determinate să înțeleagă faptul că instituțiile trebuie să fie în slujba cetățenilor și nu invers. Măsurile luate în ultimul timp afectează atât transportatorii, cât şi cetăţenii posesori de autovehicule, care vor plăti RCA de cca. 1.000 de euro anual, mult peste puterea financiară a românilor. De asemenea, creşterile de taxe  din Transporturi vor afecta toate celelalte industrii şi comerţul, prin creşterea preţurilor, astfel încât va produce o scădere a puterii de cumpărare, ce-i va afecta pe toţi românii”, a declarat Vasile Ștefănescu, Președinte COTAR.

Acţiunea este organizată pentru reducerea valorilor RCA şi eliminarea supraaccizei din preţurile carburanţilor, începând cu data de 01.01.2016.