Un nou post de televiziune va apărea în România. Data la care va fi lansat pe micile ecrane

Un nou post de televiziune va apărea în România. Data la care va fi lansat pe micile ecrane Sursa: Dreamstime.com

Un nou post de televiziune va apărea pe micile ecrane în perioada ce urmează, iar postul vine să ofere o diversitate mai mare pieței media din România. Noul post va înlocui o televiziune locală, care astfel va dispărea.

Kanal D, televiziunea ce aparține trustului turc Dogan Media, vrea să se extindă în România, drept pentru care se pregătește de lansarea postului TV Kanal D2. Noul program va înlocui postul București TV, iar Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a fost informat despre acest demers de către compania care operează Kanal D în România.

Când va apărea noul post de televiziune

Kanal D2 va fi lansat la începutul lunii aprilie, mai exact pe data de 2. Trustul turc Dogan Media a anunțat încă de anul trecut că se pregătesc să se extindă pe piața din România, iar noul post va rămâne în lista must carry a posturilor libere la transmisie.

„Kanal D2 şi noile licenţe Radio Impuls reprezintă un pas strategic pentru Dogan Media International în misiunea noastră de a adăuga valoare pieţei media din România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Am demonstrat de-a lungul timpului că suntem inovatori, am creat adevărate trenduri în materie de formate TV şi nu numai, şi ne dorim să facem multe lucruri extraordinare în continuare. Vom aduce un suflu nou pe piaţa media din România şi, în acelaşi timp, vom oferi publicului produse de calitate, prin intermediul celor trei divizii ale Dogan Media International – TV, Radio şi Digital”, transmitea în noiembrie trustul turc de televiziune.

Cele mai urmărite emisiuni sunt difuzate la Kanal D

De-a lungul timpului, postul de televiziune Kanal D a reușit să aducă pe micile ecrane unele dintre cele mai urmărite emisiuni de la noi. „Jocul cuvintelor”, „Tu urmezi”, „40 de întrebări cu Denise Rifai”, „Bravo, ai stil”, „Roata Norocului”, „Se strigă darul” sau „Asta-i România” sunt unele dintre cele mai de succes producții ale Kanal D. De asemenea, unul dintre cele mai urmărite seriale pe care le-a transmis până acum a fost „Suleyman Magnificul”.

Trustul Dogan Media Group aparține unui om de afaceri din Turcia, Aydın Doğan, care ar fi în țara natală și un mare investitor. Postul de televiziune Kanal D se află pe locul trei pe țară, însă poziția variază, urcând în clasament atunci când sunt difuzate emisiunile îndrăgite de români precum „Jocul Cuvintelor” sau „40 de întrebări cu Denise Rifai”, potrivit Fanatik.