Evenimentul Zilei > EVZ Special > Un nou eşec pentru DNA.  Achitări în dosarul Romgaz 
Un nou eşec pentru DNA.  Achitări în dosarul Romgaz 

Un nou eşec pentru DNA.  Achitări în dosarul Romgaz 

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş - au suferit o nouă înfrângere. De data aceasta în dosarul sucursalei Târgu Mureş- SNGN Romgaz.

Au fost reţinuţi de către DNA Ioan Ştefan, directorul tehnic al Sucursalei Târgu Mureş a SNGN Romgaz, Emil Valentin Mincan, şeful Secţiei de Producţie din cadrul Romgaz – Sucursala Târgu Mureş, şi Ioan Tiberiu Olaru, şeful Serviciului Proiectare, cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În acest dosar procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureş.

După ani de procese, judecatorii CA Targu Mures Lehel-Barna Szots şi Mihaela Vasiescu au achitat definitiv 3 persoane a patra, fostul director al Romgaz Târgu Mureş Pantelimon Avram, a murit, din păcate, înainte de finalul procesului. Toti cei patru inculpaţi au fost defilaţi în cătuşe.

Despre ce este vorba în dosar

Pe 6 iulie 2020, judecătorii Lehel-Barna Szots şi Mihaela Vasiescu de la Curtea de Apel Targu Mures i-au achitat definitiv pe Ioan Tiberiu Olaru, Emil Valentin Mincan şi Ioan Ştefan, angajaţi ai Romgaz în 2014 acuzaţi de  infracţiuni de abuz în serviciu de către DNA Targu Mureş.

DNA a văzut abuzul în serviciu în faptul ca Romgaz Targu Mures si-a permis să devieze nişte conducte prin oras pe propria cheltuială. Toţi cei patru inculpaţi au fost retinuti timp de 24 de ore, însa instanţa i-a eliberat imediat, sub control judiciar.

La fond, toţi cei patru inculpaţi au fost achitaţi: „fapta nu este prevazută de legea penală”

Dosarul  Romgaz Târgu Mureşa fost întocmit de către Direcţia Natională Anticorupţie în colaborare cu Serviciul Român de Informaţii, dar această menţiune a aparut doar în comunicatul privind reţinerea. În cel legat de trimitere în judecată, DNA s-a făcut că uită existenţa SRI, pentru simplul motiv ca între timp Curtea Constituţională a României pronunţase Decizia nr. 51/2016, de desfiinţarea Binomului.

Mai multe detalii despre achitările din dosarul Romgaz Târgu Mureş puteţi citi AICI.

Publicat in categoriile: EVZ Special, Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: