Centru de vaccinare drive-thru, în sectorul 5.  Prefectul Capitalei a fost prezent la evenimentul de deschidere.

”Suntem aproape 1.200.000 de bucureșteni care suntem vaccinați. Lucrul acesta mă bucură. Este foarte bine. Și cu ajutorul centrelor drive-thru care sunt la periferia Bucureștiului sper să atragem cât mai mulți oameni la vaccinare și din județele limitrofe. Există un trafic foarte mare între județele limitrofe și București, iar aceste centre de vaccinare au capacitatea să-i primească și pe ei”, a spus Alin Stoica.

Centrul de vaccinare drive-thru din Sectorul 5 va funcționa începând de sâmbătă, 29 mai. Cei care doresc să se vaccineze astfel se pot prezenta la centru în intervalul orar 8.00 – 20.00, fără programare și doar cu buletinul, potrivit unui anunț al Primăriei Sectorului 5.

”Doritorii vor putea să se imunizeze în cele două puncte de vaccinare amenajate de Primăria Sectorului 5 și avizate de Direcția de Sănătate Publică începând de sâmbătă, 29 mai, fără a-și face o programare în prealabil. Avantajul acestui tip de centru este că fiecare persoană se va putea vaccina direct din autoturismul propriu, iar timpul de așteptare este unul mai scurt.

Centrul de vaccinare drive-thru va funcționa de luni până duminică, 12 ore pe zi, între orele 08.00-20.00. Serul administrat va fi cel produs de compania Pfizer. Persoanele care își doresc să se imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate și chestionarul de triaj care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare. Documentul poate fi accesat pe site-ul RoVaccinare. Persoanele vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Național de Vaccinare”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Primăriei Sectorului 5.