Un nou atac armat în SUA. Un băiat de 15 ani, ucis, 3 persoane rănite şi un ofițer de politie împușcat

Un nou atac armat în SUA. Un băiat de 15 ani, ucis, 3 persoane rănite şi un ofițer de politie împușcat Împușcături la metrou Sursă foto: Dreamstime.com

Mai multe persoane au fost împuşcate, iar un ofiţer de poliţie a fost internat în stare stabilă după ce focuri de armă s-au raportat duminică seara în apropierea festivalului de muzică stradal Moechella. Un băiat de 15 ani a fost ucis când cineva a deschis focul în mulțimea adunată la concertul neautorizat de la Washington DC, au declarat autoritățile.

Persoanele din public au început să fugă când au început să se audă împuşcăturile. „Putem confirma că unul dintre ofițerii noştri a fost împușcat. Ofiţerul a fost transportat la spital şi se află în stare stabilă”. a anunţat Departamentul de Poliţie din Districtul Columbia pe Twitter.

Poliţia a declarat că mai multe persoane ar fi fost împuşcate lângă o intersecţie din nord-vestul oraşului Washington unde se desfăşura festivalul neautorizat. Împușcăturile s-au auzit imediat după ora 20:00 duminică (00:00 GMT luni), într-o zonă din apropierea festivalului Moachella.

Cele trei victime supraviețuitoare atacului, inclusiv un ofițer al Departamentului de Poliție Metropolitană, au fost stabilizate la unități medicale, au declarat oficialii la o conferință de presă de seară. Ofițerul a fost împușcat într-un picior, a spus șeful Robert J. Contee.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliția a recuperat mai multe arme de foc din zonă, inclusiv una de la cineva care a fost împușcat

Atacul armat a fost opera unei persoane care a deschis focul, deși poliția se afla în zonă, a spus Contee. El nu a indicat că ofițerul a fost vizat în mod specific, menționând doar că strada era aglomerată. Violența a fost raportată în apropierea străzilor 14th și U Nord-Vest, au spus autoritățile. A fost lângă un eveniment numit Moechella , care celebrează go-go, un gen de muzică care a apărut și este foarte popular în Washington.

La începutul evenimentului, au spus autoritățile, focurile de armă i-a determinat pe oameni să fugă, iar unii au fost răniți. Contee a indicat că poliția patrula la festival cu peste 100 de ofițeri repartizați în zonă, a spus el.

Fondatorul Moechella, Justin Johnson, cunoscut și sub numele de Yaddiya, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Este un artist remarcat, activist și booster go-go.

Cel mai faimos single al genului, „Da Butt”  a fost prezentat în al doilea film al lui Spike Lee, „School Daze”. Evenimentul este cunoscut pe scară largă în cercurile muzicale.

Ce spune organizatorul concertului

Potrivit paginii de Instagram Moechella, evenimentul a fost o „demonstrație pașnică” din Juneteen, cu câțiva artiști cântând pe strada U, un cartier istoric afro din capitala SUA.

Primarul Muriel Bowser a cerut responsabilitate în timpul unei conferințe de presă: „Avem un copil care a fost ucis astăzi la un eveniment care nu a avut o planificare adecvată. Avem nevoie de ceva responsabilitate aici”, a spus Bowser, citat de usatoday.com