Evenimentul Zilei > Social > Un nou ajutor de 875 lei pentru români din partea statului. Cine sunt beneficiarii
Un nou ajutor de 875 lei pentru români din partea statului. Cine sunt beneficiarii

Un nou ajutor de 875 lei pentru români din partea statului. Cine sunt beneficiarii

Guvernul a stabilit că va oferi românilor un nou ajutor în valoare de 875 de lei. În acest context, Petre Daea, ministrul Agriculturii, a oferit mai multe explicații despre această sumă de bani.

Astfel, ajutorul de 875 de lei de la stat va fi oferit producătorilor agricoli din sectorul vegetal. Acest proiect pentru modificarea plafonului alocat pentru acordarea acestui ajutor se află în dezbatere publică. După ce va primi aprobarea Guvernului va fi publicat în Monitorul Oficial.

Acest ajutor din partea statului român, în valoare de 875 lei/ha, va fi acordat producătorilor agricoli din sectorul vegetal care lucrează minimum 0,1 ha inclusiv și maximum 200 ha inclusiv. Sprijinul va fi acordat agricultorilor pentru a-i ajuta să acopere cheltuielile legate de: obiectivele de utilizare eficientă a resurselor, gestionarea nutrienților și aplicarea unor metode de producție favorabile mediului și climei, în cazul suprafețelor cu plantații pomicole și/ sau cu arbuști fructiferi și/ sau cu plantații viticole cu struguri pentru vin pe rod.

Cine sunt beneficiarii ajutorului de 875 de lei

Persoanele care pot beneficia de acest ajutor sunt:

  • persoanele fizice, persoanele fizice autorizate
  • întreprinderile individuale și întreprinderile familiale constituite potrivit OUG nr. 44/2008
  • persoanele juridice
  • grupurile de producători sau organizațiile de producători.

Mai mult decât atât, de acest ajutor de la stat vor putea beneficia și:

  • universitățile
  • institutele
  • stațiunile de cercetare-dezvoltare

Ce a spus Petre Daea despre ajutorul pentru români

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, spune că prin acest ajutor se vine în întâmpinarea celor care își dedică timpul pentru a asigura prezența pe mesele românilor a produselor agricole calitative. În plus, agricultorii fac aceste demersuri, mai ales, în contextul unui an agricol dificil.

„Influența factorului de risc secetă ne obligă să ne aplecăm atenția asupra tuturor sectoarelor de activitate și să dăm ajutorul de care bravii noștri fermieri au nevoie, mai ales în aceste vremuri complicate, a mai spus Petre Daea. În plus, sumele de bani ar urma să intre în posesia agricultorilor până la sfârșitul anului 2022.

Proiectul vine după ce a fost lansat în dezbatere publică, în urmă cu câteva zile, un proiect ce conține un ajutor financiar excepțional destinat crescătorilor de animale, informează Avocat.net.