Accidentul a avut loc în cursul zilei de duminică, pe strada București din Cluj Napoca. Polițiștii susțin că un cetățean sirian, Bazrakan Abdul Rahman, în vârstă de 54 de ani, în timp ce conducea un auttorusim Audi A 4, a vrut să întoarcă mașina peste linie după continuă. ”Fără să se asigure a vrut să facă acea manevră riscantă și ilegală. Nu a văzut că din spate circula o motocicletă care a intrat directă în mașina care făcea manevra ilegală”, a declarat un polițist.

Motocicleta era condusă de Alexandru Adrian Nicoară, de 37 de ani, din Cluj Napoca. În urma impactului, Nicoară a suferit răni grave și a decedat la Unitatea de Primire a Urgențelor Cluj.

Bazrakan este un om de afaceri sirian și are mai multe afaceri în domeniul industriei alimentare în Cluj Napoca. În 2011, a intrat în atenția SRI după ce a cumpărat mai multe terenuri în zona Aeroportului Internațional Cluj Napoca, unde avea informații că vor fi făcute exproprieri pentru construirea viitoarei piste de aterizare/decolare. Cu acea ocazie, Bazrakan a fost despăgubit cu suma de 322.083 lei pentru aproape 4.000 de mp de teren.

Martorii accidentului susțin că sirianul care a condus autoturismul Audi a intenționat să ajungă la un fast food pe care îl patrona de pe strada București și de accea a făcut manevra riscantă