Evenimentul ZileiActualitateUn ministru al guvernului Ciucă a rămas fără permis de conducere. Ce au decis magistrații

Un ministru al guvernului Ciucă a rămas fără permis de conducere. Ce au decis magistrații

Un ministru al guvernului Ciucă a rămas fără permis de conducere. Ce au decis magistrații
Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Marius Budăi, a fost depistat circulând cu 121 km/h în Vrancea și a rămas fără permis. Magistrații i-au respins contestaţia la sancțiunea aplicată de poliția rutieră, iar decizia este definitivă.

Astfel, ministrul va fi pieton în următoarele trei luni, după ce instanţa i-a respins contestaţia la procesul-verbal prin care a rămas fără permisul de conducere.

Budăi a fost prins de aparatul radar al poliţiei, pe 22 februarie, pe când era vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, conducând cu o viteză de 121 km/h în localitatea vrânceană Pufeşti, în zonă de limitare de viteză de 60 km/h.

În urma acetui fapt, poliţiştii i-au suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile şi i-au dat o amendă de 1.305 lei, dar Budăi a contestat procesul verbal, menţionând în fals, în acţiunea deschisă la Judecătoria Adjud, că avea o viteză mult mai mică.

Numai că, poliţiştii din Vrancea au avut probe și au depus la dosar atestatul de operator radar şi buletinul de verificare metrologică pentru radarul care l-a interceptat pe ministru, inclusiv imaginile video. În baza acestora judecătorii au respins acţiunea lui Marius Budăi.

Acesta a făcut apel, dar dosarul a avut aceeaşi soartă la Tribunalul Vrancea, decizia fiind definitivă.

„Regret acest fapt, mă grăbeam la o ședință”

Ministrul Muncii a avut o primă reacție după aflarea sentinței, declarând că își regretă faptele.

„Regret ceea ce s-a întâmplat. Mă grăbeam de la Botoșani la București, la o ședință care fusese convocată cu doar câteva ore înainte. Recomand tuturor conducătorilor auto să respecte legislația în vigoare pentru a evita producerea de accidente rutiere”, a declarat Marius Budăi.

Fără întârzieri la pensii în luna ianuarie 2022

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a explicat ce se va întâmpla cu pensiile în luna ianuarie 2022. El a precizat că nu vor fi întârzieri la plata acestora și vă toți pensionarii români și vor primi banii pe 15 ianuarie.

„Se fac plățile. Am avut o discuție cu directorul general adjunct de la Poșta Română. Am stabilit să facem eforturi astfel încât în intervalul 6-15 ale lunii pensiile care se plătesc prin factorul poştal să ajungă la oameni. În cazul pensiilor care se încasează pe card nu există nici o modificare, toate vor fi plătite până pe 15 ianuarie. Vom avea mobilizare şi pensiile vor fi plătite la timp”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.


Accesează: