Evenimentul ZileiSocialVești foarte bune pentru pensionari. Decizia va fi pusă în aplicare la începutul anului viitor, ministrul Muncii a confirmat

Vești foarte bune pentru pensionari. Decizia va fi pusă în aplicare la începutul anului viitor, ministrul Muncii a confirmat

Vești foarte bune pentru pensionari. Decizia va fi pusă în aplicare la începutul anului viitor, ministrul Muncii a confirmat
Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat în cadrul unui mesaj ce a fost postat pe Facebook că pensiile majorate urmează să fie achitate de la începutul anului viitor.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat că pensiile din luna ianuarie a anului viitor vor fi plătite la noile valori majorate, iar taloanele se tipăresc cu aceste cuantumuri.

Taloanele de pensie aferente lunii ianuarie se tipăresc şi acestea conţin majorarea pensiei minime, a punctului de pensie, dar şi ajutorul pentru cei cu pensii mai mici de 1.600 de lei, a fost anunțul pe care l-a făcut ministrul.

La începutul anului, pensiile vor fi plătite la nivelul majorat

„Ne ţinem de cuvânt! Acum, în Ajun de Crăciun, vreau să-i asigur pe părinţii şi bunicii noştri că, în luna ianuarie, pensiile se vor plăti la noile valori majorate.

Se tipăresc taloanele de pensie aferente lunii ianuarie a anului 2022, care conţin mărirea pensiei minime, cu 25%, la 1.000 de lei, mărirea valorii punctului de pensie la 1.586 de lei, dar şi acordarea ajutorului financiar pentru seniorii României care au valoarea pensiei mai mică sau egală cu 1.600 de lei, până la concurenţa sumei de 2.200 de lei!”, a scris Marius Budăi pe contul de Facebook.

În altă ordine de idei, Dan Vîlceanu, ministrul Fondurilor Europene, a vorbit la mijlocul acestei săptămâni despre situația în care se află România, care trebuie să atingă obiectivele fixate de Comisia Europeană pentru acordarea banilor prin PNRR. Oficialul a explicat şi cum s-a ajuns la demersul de a solicita consultanța la Banca Mondială pentru legea pensiilor.

Anunțul pe care l-a făcut Dan Vîlceanu la mijlocul acestei săptămâni

„Nu va pierde nimeni la pensie. Dar, pe de altă parte, haideți să ne gândim şi la cei care vor ieşi la pensie în viitor. Ce pensie vor primi? Dacă nu facem ceva s-ar putea să nu mai primească pensie deloc pentru că ştim că nu este un sistem de pensii sustenabil şi există transferuri de la bugetul de stat către bugetul de pensii, astfel încât să putem plăti pensiile.

Nu vreau să fie nimeni speriat! Sunt lucruri care se întâmplă de ani de zile, dar trebuie sa luăm măsuri ca să avem un sistem de pensii puternic care să-şi permită să plătească pensiile decente dacă nu bune pensionarilor şi să ştie şi cei care lucrează acum că vor beneficia pe viitor de o pensie corectă.

Ce trebuie să ştie toată lumea. Inițial a fost aleasă această variantă cu licitație publică pentru consultanță şi la legea pensiilor şi la legea salarizării. La legea salarizării nu s-a prezentat nimeni. Companiile care erau interesate au făcut de mai multe ori solicitări ca termenul să fie prelungit pentru că nu aveau timp să-şi facă toată documentația.

„Durează până se aprobă”

La legea pensiilor s-a prezentat un singur ofertant. Domnul Budăi a ales, până la urmă, să anuleze licitația şi să înceapă discuții cu Banca Mondială pentru a primi consultanță. Există o variantă prin care noi, în Guvern, adoptăm un memorandum, prin care să primim consultanță de la Banca Mondială şi astfel să putem arăta Comisiei Europene că am ales varianta de consultanță. Dar durează până se aprobă”, a afirmat Dan Vîlceanu.


Accesează: