Ali Pascal Mahvi, de 65 de ani, trăiește într-o casă de 800.000 de dolari, care are și grajduri, în Ohio. El a cerut bonuri de masă pentru familia sa, timp de doi ani, scrie Daily Mail. 

Averea sa, estimată la 120 de milioane de dolari, provine de la o proprietate aflată lângă insula Sf Lucia,  din Caraibe, cumpărată de tatăl său, prințul iranian, în urmă cu mai mulți ani. 

Bărbatul susține, însă, că mai are doar 800 de dolari în bancă, după ce a dat faliment în urma unor asocieri eșuate cu alte companii. 

El este anchetat acum pentru că a cerut bonuri lunare de 300 de dolari și a folosit asigurarea medicală Medicaid, pentru spitalizare, după ce a suferit un atac de cord, deși trăiește într-o vilă care valorează 800.000 de dolari, în Russell Township, Ohio, cu o piscină, grajduri, un BMW și un Lexus în garaj.

Cu toate acestea, el susține că nu mai are bani, nu poate să vândă casa și a fost nevoit să ceară ajutor social pentru soția și cei trei copii ai lor. 

„Din exterior poate părea că trăiesc ca un rege. Dar vă asigur că nu este așa. A trebuit să-mi hrănesc familia”, a declarat bărbatul. El este anchetat de polițiștii care cred că el și-a ascuns bunurile, și miile de dolari luate împrumut de la prieteni, pentru a putea cere bonuri de masă. 

Extrasele bancare pe perioada celor doi ani – din martie 2014 până în februarie 2016 – arată că a cheltuit: 4.600 de dolari pentru plata unei ipoteci, 567 de dolari pe telefoane mobile, 200 de dolari pentru mese la un restaurant local și 350 de dolari pentru tv cablu.

Mahvi susține că e inocent și că a fost nevoit să vândă bijuteriile soției și că mai are doar 800 de dolari în bancă. Polițiștii susțin că familia lui Mahvi are 4,2 milioane de dolari în 14 conturi bancare diferite, conform anchetatorilor din comitatul Geauga. 

Poliția spune că tatăl lui Mahvi, Abolfath Mirza Mahvi, un prinț din Iran și fondatorul unei firme de dezvoltare M. Group Resorts, are mai mult de 4 milioane de dolari într-un cont din Elveția. Dar bărbatul neagă: „Arătați-mi contul și o să vă sărut picioarele!”

El continuă să susțină că nu a încălcat legea, chiar dacă nu este chiar solicitantul tipic de ajutor social: „Ancheta este lipsită de sens. Dacă oamenilor nu le place sistemul, atunci ar trebui să-l schimbe”, ar fi spus el.