Magnatul high-tech, John McAfee, a fost arestat pentru câteva ore de poliţie în Norvegia, fiindcă folosea ceva nepotrivit pentru a-şi acoperi faţa, refuzând să poarte o mască regulamentară, aşa cum poartă majoritatea oamenilor în această tristă perioadă.

Acela care a descoperit software-ul antivirus – lucru care l-a făcut să câştige milioane – a relatat pe Twitter că a fost oprit de autorităţile norvegiene, care au rămas cu gura căscată, pur şi simplu uluiţi, de masca pe care acesta a realizat-o din lenjerie intimă de femeie, de mătase neagră, a cărui fotografie a fost împărtăşită de soţia sa Janice.

John McAfee a recunoscut că a fost arestat în Norvegia era o farsă

Managerul în vârstă de 74 de ani, a răspuns: „Este cea mai sigură mască disponibilă şi refuz să port altceva pentru a-mi proteja propria sănătate”. Soţia sa, Janice, a insistat chiar: „Masca de acest tip, ca a soţului meu, nu reciclează anhidrida carbonică expirată de pămâni ca măştile agăţate în spatele urechilor”.

După câteva ore, perechea a reuşit să se îmbarce în propriul avion privat cu direcţia Monaco, unde locuieşte. McAfee, născut în 1945 într-o bază militară americană de pe teritoriul britanic, are o foarte lungă poveste a problemelor avute cu forţele de ordine.

McAfee a văzut purtând o mască tanga pe treptele unui jet privat

A făcut senzaţie în 2012 când a fost bănuit a fi un infractor, „o persoană suspectă” pentru uciderea unui vecin al său în Belize. Bineînţeles că a fost vorba de o confuzie. După o urmărire internaţională, excentricul milionar a fost găsit în Guatemala.

Altă dată a fost arestat fiindcă a intrat ilegal în acea ţară, iar într-un final a fost repatriat în Statele Unite. Vara trecută, McAfee şi soţia sa au fost arestaţi de poliţia din Republica Dominicană care i-a acuzat că au pătruns pe insulă cu o barcă plină cu arme de foc. Apoi a fugit în Lituania. Actualmente încearcă să candideze din partea Partidului Libertin (care nu doreşte constrângerile capitalismului) la funcţia de preşedinte al Statelor Unite. A mai încercat dar fără succes în 2016.

McAfee și Janice se află la bordul unui avion

Mai multe imagini cu excentricul miliardar puteţi vedea aici: .the-sun