Așa cum se arată în comunicatul oficial, schimbarea a fost făcută la propunerea ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, dar motivul acesteia nu a fost făcut public.

Noul președintele Administrației Fondului pentru Mediu, care are rang de secretar de stat, deci este membru al guvernului, a depus un CV halucinant. Nu doar că Istvan Jakab trece la rubrica „limbi străine” – limba română, dar se declară un luptător pentru indenpendența Transilvaniei.

Iată fraza exactă:

„Lupta pentru Transilvania trebuie asumată, pentru ca ea să devină o regiune puternică, independentă.”

În continuare urmează o altă frază la fel de scandaloasă, pentru un membru al cabinetului României:

„Îmi doresc un Ținut Secuiesc, unde munca nu este pomană, sănătatea nu-i afacere, agricultura nu este umilitoare, cinstea nu este o dezabilitate (sic! – n.r.) și nimeni nu poate să decidă despre noi fără consimțământul nostru.”

Care „noi”? Care „nostru”?

Apoi, de unde această obsesie pentru Transilvania și pentru Ținutul Secuiesc? Administrația Fondului pentru Mediu nu se ocupă de întregul teritoriu al României?

Premierul Cioloș și ministrul Mediului au citit CV-ul lui Istvan Jakab, ca minimă condiție de informare înainte de a-l numi? Dacă nu l-au citit, este grav. Dacă l-au citit este și mai grav: atunci avem o mare problemă de siguranță națională!

Te-ar putea interesa și: