Medicul rezident a fost de gardă în cursul zilei de miercuri, la Clinica Pediatrie 2, care preia doar cazurile nonCovid, și a intrat în contact direct cu zeci de micuți care s-au prezentat la Unitatea de Primire a Urgențelor.

După tura de gardă, medicul rezident a continuat să lucreze până vineri seara când s-a simțit rău și a mers la Clinica de Boli Infecțioase unde a fost testată, rezultatul fiind pozitiv. Ulterior, femeia a fost internată de urgență, iar iubitul ei care este medic rezident la un spital Covid19, care este negativ, s-a autoizolat la domiciliu.

Interesant este că medicul rezident de la Pediatrie 2 din Cluj Napoca locuia cu chirie, alături de un alt medic rezident de la Institutul Inimii din Cluj Napoca, spital care ar putea avea de suferit ca urmare a infecțiilor în lanț care vor urma.

Personalul Medical de la Clinica de Pediatrie 2 din Cluj Napoca susține că nimeni din conducerea instituției nu i-a informat oficial despre acest caz de infecție, și că au aflat pe surse de la colegii lor medici din alte spitale. ”Asta este cel mai grav că nu s-au luat măsurile care se impun. Nu s-a făcut o anchetă epidemiologică. Este foarte grav că nu am fost informați oficial”, ne transmite o asistentă medicală de la Pediatrie 2 din Cluj Napoca.