Evenimentul Zilei > Monden > Un mare artist român, de nerecunoscut! Iată cum a apărut la TV | VIDEO
Un mare artist român, de nerecunoscut! Iată cum a apărut la TV | VIDEO

Un mare artist român, de nerecunoscut! Iată cum a apărut la TV | VIDEO

Unul dintre cei mai mari muzicieni de folk ai României și-a surprins fanii la ultima sa apariție TV.

În vârstă de 66 de ani, marele artist Nicu Alifantis, poet, actor și muzician, a apărut la TV vizibil îmătrânit, spre suprinderea fanilor săi. Artistul a fost învitat în emisiunea „Gânduri Bune” și a vorbit despre viitor, mărturisind, printre altele, că se bucură în fiecare dimineaţă de viaţă şi ia ca atare tot ce i se oferă.

„Îi mulțumesc lui Dumnezeu, când mă trezesc dimineața, că am mai prins o zi. Și așa o să fie. Dar iartă-mă, asta se poate întâmpla și la 15 ani, la 20 de ani. Nu vreau să văd viitorul. Lasă să mi se arate. O să fie o surpriză plăcută. Nu. Nu. Plus că va trebui să privesc printre gene… E obositor”, a declarat Nicu Alifantis, conform Gândul.ro.

În cei peste 50 de ani de carieră, Nicu Alifantis a strâns mai mult de 5.000 de apariţii pe scenă, a compus coloana sonoră pentru 118 piese de teatru şi 17 filme.

„De ani de zile, încerc să găsesc o explicaţie logică a ceea ce s-a întâmplat în mintea mea în anul 1969, pe când aveam 15 ani. Răsfoiam o carte de poeme a lui Bacovia şi mi-au picat ochii pe poezia asta. Nu-mi dau seama de ce tocmai pe aceasta. ‘Decembre’ este unul dintre cele mai vechi cântece pe care le-am scris. Prima dată le-am cântat acest cântec părinţilor mei”, a povestit Nicu Alifantis în emisiunea lui Marius Tucă.

Reacție despre alegerile locale

Nicu Alifantis a făcut referiri și la alegerile locale din această toamnă. Artistul a scris, pe pagina sa de Facebook, despre cât de mult îl amuză numele de alint al candidatului pentru postul de primar al Primăriei Generale Bucureşti – Nicuşor Dan.

„De ce să porți un nume de alint, oricare ar fi el? Oficial vorbind, adică în buletin. E ca și cum pe mine m-ar chema Nicușor Alifantis. Hai, să spunem că până în 7 ani, treacă-meargă. Să zicem că e un alint. Da’ mai târziu, pe la 50-60 de ani, cum sună? Absolut caraghios.

Singura explicație ar fi aceea că, indiferent de vârstă, nu te vei maturiza niciodată și vei rămâne mereu la stadiul de ‘Nicușor’!”, a scris Nicu Alifantis.